Primul partid din România care propune încheierea unui contract între candidat şi alegător

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) recrutează candidaţi pentru locale, care vor fi supuşi unor probe ale experţilor din administraţia locală şi din mediul privat. AUR propune un contract semnat între candidat şi alegător, iar nerespectarea lui va duce la pierderea sprijinului oferit de alianţă.

4960 afișări
Imaginea articolului Primul partid din România care propune încheierea unui contract între candidat şi alegător

Primul partid din România care propune încheierea unui contract între candidat şi alegător

„Una din propunerile venite din rândul membrilor noştri pe care o vom susţine este contractul electoral garantat, cu demisie în alb. Din păcate, această prevedere nu există din punct de vedere legal, aşa că noi vom cere fiecărui candidat care are sigla AUR în dreptul său, pe buletinul de vot, să semneze un contract cu fiecare votant. Va fi un contract între candidat şi votant, semnat e ambele părţi, şi garantat de către noi. Cei care nu vor respecta contractele care cuprind oferta şi programul electoral al candidaţilor, li se va retrage spriinul politic din partea formaţiunii noastre. Este un alt fel de a face politică, este o modalitate de a ne poziţiona fără baroni, jocuri de culise şi vrem să fim în afara modelului de politician de acum”, a declarat George Simion, liderul partidului AUR, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă.

George Simion a afirmat că partidul va sprijini candidaţii, atât în precampanie şi campanie, cât şi pe parcursul celor patru ani de mandat. Acesta a precizat că majoritatea candidaţilor vor fi din afara partidului.

„Elementul inedit, noutatea şi apelul nostru către români, pornind astăzi, campania <<Angajăm primari>>, este că le oferim listele de partid ale AUR, practic, le punem la dispoziţie formaţiunea noastră politică pentru a candida la alegerile locale şi parlamentare din 2020. Vrem să reprezentăm o schimbare pentru clasa politică din România şi tocmai de aceea, majoritatea candidaţilor vor fi din afara membrilor noştri de partid. Este oferta pe care o facem românilor. De la recrutarea, stabilirea ţintelor şi definirea campaniei pentru viitorii candidaţi, până la suportul juridic şi organizaţional, pas cu pas, pe toată perioada precampaniei, campania de strângeri de semnături şi campaniei electorale propriu-zise, până la cei patru ani de mandat pe care ei îi vor avea în calitate de primari, colnsilieri locali, judeţeni şi preşedinţi de consiliu judeţean”, a explicat George Simion.

Liderul partidului AUR a mai spus că vor exista probe pentru candidaţi, elaborate de experţi şi i-a îndemnat pe români să candideze, specificând că nu e nevoie ca aceştia să fie afiliaţi politic.

„Vom începe chiar de astăzi (vineri - n.r) să înscriem pe site-ul nostru doritorii de a candida la alegerile locale din 2020, ei vor trece anumite probe şi un interviu cu experţi din administraţia locală şi din mediu privat, şi după stabilirea pe fiecare unitate administrativ-teritorială a fiecărui candidat de către comisia de experţi, va începe popularizarea şi munca propriu-zisă pentru aceste candidaturi. Aşa că, îndemnăm toţi românii să candideze, fără a fi nevoie să îşi asume o afiliere politică sau alta. Ştim cu toţii cum se fac listele electorale, cu se ajunge să votăm astăzi, liste întregi de oameni despre care nu ştim nimic, dar de regulă, sunt amanţi, rude, prieteni, reprezentanţi ai unor grupuri de interes. Vrem să schimbăm modul de a face politică în România, şi tocmai de aceea, vom avea un proces transparent de a selecta oameni din afara partidului şi din afara găştilor de interese”, a argumentat liderul AUR.

Simion a specificat că aşteaptă din partea candidaţilor „studii, experienţă managerială şi activitate politică anterioară”.

„Desigur, ne interesează dacă au mai avut contracte cu statul şi dacă există bănuieli asupra lor privind morala”, a conchis acesta.

Liderul AUR a menţionat şi o altă parte a campaniei, „Diaspora se întoarce acasă” şi a menţionat că deja există diasporeni care şi-au manifestat dorinţa de a candida.

„Una din componentele acestei campanii va fi campania <<Diaspora se întoarce acastă>>. Oferim listele tuturor românilor din străinătate, de bună credinţă, care vor să facă o schimbare în România, care au înţeles că protestele nu sunt de ajuns. În Anglia, am lansat prima filială din Diaspora şi la conferinţa de duminică, foarte mulţi dintre participanţi şi-au manifestat dorinţa de a candida, de la Lupeni, Hunedoara, Gorj, Satu Mare...E important ca aceşti oameni, veniţi cu o altă mentalitate, indiferent care e expertiza lor profesională, să se-ntoarcă acasă”, a subliniat Simion.

AUR nu exclude nici posibilitatea unui candidat unic la locale.

„Suntem dispuşi să stăm la masa negocierilor, să vorbim despre candidaţi unici, atât timp cât acei candidaţi unici vor trece de criteriile noastre. (...) Facem un apel la Unirea forţelor, dar să fie într-adevăr, oameni capabili, competenţi”, a completat reprezentantul partidului.

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) este partidul Diasporei care şi-a constituit prima filială în Marea Britanie, la Wolverhampton.

Filiala AUR din Marea Britanie are 20 de reprezentanţe locale, iar preşedinte interimar al filialei a fost desemnat Adrian Popa, originar din Suceava.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici