PRM propune Guvernului să împrumute bani din China

PRM consideră necesară organizarea unui referendum pe tema împrumului de la FMI şi propune Guvernului să împrumute bani de la Republica Populară Chineză.

19 afișări
Imaginea articolului PRM propune Guvernului să împrumute bani din China

PRM propune un împrumut din partea Chinei

Secretarul general al PRM, Gheorghe Funar, a arătat, luni, într-un comunicat de presă, că "experienţa mondială a dovedit că se suportă de către popoare consecinţele împrumuturilor de la FMI".

"Ca atare, poporul român, prin referendum naţional, şi nu Guvernul Boc ar trebui să decidă în legătură cu sumele împrumutate de la FMI, condiţiile impuse de FMI şi perioada de rambursare. Un astfel de referendum naţional pe tema împrumutului de la FMI este susţinut şi cu următoarele două argumente: ne aflăm în timpul celei mai mari crize financiare şi a recesiunii economice, precum şi în faţa celui mai mare împrumut, care este oferit României în condiţii înrobitoare pentru populaţie", se arată în documentul citat.

Liderul PRM este de părere că ar fi mult mai înţelept din partea guvernanţilor "dacă ar solicita ajutorul şi sprijinul conducătorilor Chinei pentru «centura de securitate»".

"Se ştie că prietenul la nevoie se cunoaşte, iar marele popor chinez s-a dovedit întotdeauna a fi un prieten al poporului român. Cu siguranţă, China nu va condiţiona acordarea unui împrumut României de majorarea impozitelor şi taxelor, de îngheţarea sau reducerea salariilor şi a pensiilor, precum şi de înstrăinarea unor bogăţii naturale. China are cele mai mari rezerve valutare din lume, iar împrumutul de siguranţă impus Guvernului Boc de către FMI reprezintă circa 1% din rezerva valutară a R.P.Chineze", susţine Gheorghe Funar.

Funar mai susţine că rezerva Chinei este de 2.000 de miliarde de dolari.

Potrivit acestuia, mai multe personalităţi internaţionale, printre care fostul preşedinte al Rezervelor SUA, Alan Greenspan, şi economistul Joseph E. Stiglitz au atras atenţia asupra consecinţelor asupra împrumuturilor de la FMI.

Funar a acuzat Guvernul Tăriceanu II (PNL + UDMR), susţinut de PSD, că a prezentat la Parlament, în noiembrie anul trecut, proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2009, care făcea abstracţie de criza financiară mondială şi efectele ei asupra României.

"Noul guvern PDL - PSD nu a reuşit, nici după trei luni de la instalare, să elaboreze şi să prezinte în Parlament un Program naţional anticriză. În Legea bugetului de stat pe anul 2009, Guvernul Boc a înscris cifre fanteziste în legătură cu creşterea economică, veniturile la buget şi deficitul bugetar. În acest an, la fel ca şi în cazul natalităţii, în România se va înregistra o creştere economică negativă cu consecinţe foarte grave asupra populaţiei", a opinat secretarul general al PRM.

Potrivit acestuia, "neştiind cum să guverneze ţara în condiţiile recesiunii economice şi încercând să scape de multe responsabilităţi, Guvernul PDL - PSD caută să obţină, tardiv, un împrumut uriaş de la FMI şi UE".

"Mulţi politicieni şi analişti politici se străduiesc să-i convingă pe români că împrumutul de la FMI este singura salvare pentru economia noastră şi reprezintă doar o «centură de siguranţă». Adevărul este cu totul altul, fiind confirmat de precedentele acorduri dintre FMI şi România, dar şi cu toate celelalte ţări", a spus Funar, care a concluzionat că "Guvernul Boc urmăreşte alte interese, contrare celor din lozincile electorale şi post-electorale".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici