Procedura de angajare a arhitecţilor-şefi a fost simplificată. Anunţul făcut de UDMR

Procedurile de angajare a arhitecţilor-şefi au fost simplificate, după ce Camera Deputaţilor a aprobat miercuri o ordonanţă în acest sens elaborată de Ministerul Dezvoltării, a anunţat UDMR.

299 afișări
Imaginea articolului Procedura de angajare a arhitecţilor-şefi a fost simplificată. Anunţul făcut de UDMR

Sursa foto: Mediafaxfoto

Potrivit unui comunicat al UDMR, poziţia de arhitect-şef este ocupată doar în proporţie de 6% la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale.

„O autoritate locală poate funcţiona în mod corespunzător numai dacă are un arhitect-şef. Această profesie are un rol foarte important în viaţa de zi cu zi a autorităţilor locale. Dacă luăm în considerare doar planul urbanistic zonal prin care se aprobă autorizarea unor construcţii, acest lucru este coordonat de arhitectul-şef al localităţii respective. În prezent, la nivel naţional, poziţia de arhitect-şef este ocupată doar în proporţie de 6% la nivelul unităţii administrativ-teritoriale. Acest lucru este cauzat, printre altele, de implementarea dificilă a reglementărilor actuale privind angajarea arhitecţilor-şefi. Cseke Attila, ministrul dezvoltării a elaborat o OUG, care simplifică sistemul de angajare în vigoare”, a declarat Bende Sándor, deputat UDMR.

Camera Deputaţilor a votat miercuri în calitate de for decizional ordonanţa elaborată de ministrul Cseke Attila, conform căreia autorităţile administrativ-teritoriale pot angaja mai uşor specialişti pentru ocuparea funcţiei de arhitect-şef la nivelul autorităţilor locale.

Bende Sándor a subliniat că proiectul de lege nu doar că simplifică normele de angajare ale arhitecţilor-şefi, dar oferă posibilitatea ca mai multe municipalităţi şi comune să se alăture pentru a-şi exercita atribuţiile de arhitect-şef.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici