Programele de guvernare ale USL şi ARD: Care este prima măsură pe care o vor lua după alegeri

Cu câteva zile înainte de startul oficial al campanie electorale, USL şi ARD îşi lansează programele de guvernare cu care speră să câştige voturile românilor pe 9 decembrie. Startul îl dau cei de la Alianţa România Dreaptă, care fac publice marţi, într-o dezbatere, măsurile pe care le propun sub sloganul "Reporneşte inima României".

621 afișări
Imaginea articolului Programele de guvernare ale USL şi ARD: Care este prima măsură pe care o vor lua după alegeri

Programele de guvernare ale USL şi ARD: Care este prima măsură pe care o vor lua după alegeri (Imagine: Alin Matei/Mediafax Foto)

Liderii USL vor prezenta joi, la Palatul Parlamentului, programul de guvernare pentru perioada 2012 - 2016, o "chintesenţă" a programelor anterioare ale Uniunii.

Fie că este vorba de reducerea impozitelor pe venit şi pe muncă, de majorarea salariilor sau de diminuarea TVA, ofertele celor două blocuri politice împing orizontul de timp în care aceste măsuri se vor concretiza spre finalul guvernării 2012-2016. Toate cu argumentul că fie că nu sunt discutate şi aprobate de partenerii financiari internaţionali ai României, fie că o introducere imediată ar destabiliza bugetul.

În oferta USL, prima măsură concretă, reducerea CAS cu un punct procentual ar urma să aibă loc în 2013, în vreme ce în documentul ARD salariul minim ar urma să crească de la 1 ianuarie anul viitor. Restul măsurilor sunt desfăşurate pentru următorii trei ani, până în 2016.

Gândul a comparat cele două documente şi vă prezintă, în premieră, principalele coordonate pe care sunt construite politicile USL şi ARD pentru următorii ani.

Citeşte continuarea materialului pe www.gandul.info

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici