Proiectul Constituţiei: Alegeri prezidenţiale în 45 de zile de la vacantarea funcţiei de preşedinte

Proiectul de modificare a Constituţiei prevede obligativitatea organizării de către Guvern a alegerilor prezindenţiale în maximum 45 de zile de la data vacantării postului de şef al statului, în actuala Constituţie, termenul fiind de trei luni.

43 afișări
Imaginea articolului Proiectul Constituţiei: Alegeri prezidenţiale în 45 de zile de la vacantarea funcţiei de preşedinte

Proiectul Constituţiei: Alegeri prezidenţiale în 45 de zile de la vacantarea funcţiei de preşedinte (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Se menţine alineatul 1 al articolului 97, care prevede că :"Vacanţa funcţiei de Preşedinte al României intervine în caz de demisie, de demitere din funcţie, de imposibilitate definitivă a exercitării atribuţiilor sau de deces".

Alineatul 2, potrivit căruia "în termen de 3 luni de la data la care a intervenit vacanţa funcţiei de Preşedinte al României, Guvernul va organiza alegeri pentru un nou Preşedinte" este modificat fiind introdus termenul de 45 de zile, fiind totodată înlocuită formularea "alegeri pentru un nou preşedinte" cu "alegeri pentru funcţia de preşedinte".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici