Promisiunile lui Liz Truss: va reduce impozitele, va reduce infracţionalitatea, va investi în drone agricole, va extrage gazele de şist, va înlocui academiile lipsite de performanţă, va deporta imigranţii ilegali în Rwanda şi va construi un nou iaht regal

  • Secretarul de Externe s-a angajat să „reducă impozitele din prima zi a mandatului de premier”
  • A promis că va schimba legislaţia în favoarea utilizării dronelor agricole.
  • Truss le-a spus reporterilor că va implementa în continuare plafonul de asistenţă socială al lui Boris Johnson
  • Truss a mai spus că va căuta sponsorizare din sectorul privat pentru a finanţa un nou iaht regal – un proiect de 200 de milioane de lire
  • Truss promite că va reduce cu 20% nivelul de infracţionalitate până în 2024.
  • Va numi un secretar „priceput” la Sănătate.
  • Şi-a exprimat intenţia de a transforma zonele dezafectate şi alte locuri rău famate în „zone de investiţii”, numite „porturi integrale libere”.
  • Ea a promis, de asemenea, un „război împotriva deşeurilor din Whitehall”
  • A promis că va reforma învăţământul prin a desfiinţa academiile lipsite de performaţă
  • Va deporta imigranţii ilegali în Rwanda şi alte ţări africane.
  • A sugerat că va ridica interdicţia de fracturare hidraulică pentru extragerea gazelor de şist.
6142 afișări
Imaginea articolului Promisiunile lui Liz Truss: va reduce impozitele, va reduce infracţionalitatea, va investi în drone agricole, va extrage gazele de şist, va înlocui academiile lipsite de performanţă, va deporta imigranţii ilegali în Rwanda  şi va construi un nou iaht regal

Hepta

Finanţe

Secretarul de Externe s-a angajat să „reducă impozitele din prima zi a mandatului de premier” cu o nouă revizuire a bugetului şi a cheltuielilor care ar inversa creşterea din aprilie a asigurărilor naţionale şi creşterea impozitului pe profit de anul viitor de la 19% la 25%.

Secretarul de Externe crede că reducerea taxelor, împrumuturile externe şi investirea banilor contribuabililor pe un iaht regal ar putea rezolva criza economică.

Doamna Truss nu a explicat pe deplin cum va finanţa reducerile de impozite în valoare de 30 de miliarde de lire sterline pe care le-a promis, dar a spus anterior că „pot fi plătite în cadrul pachetului fiscal existent”.

Ea a spus iniţial că va economisi până la 8,8 miliarde de lire sterline pe an, plătind mai puţin lucrătorii din sectorul public din regiunile mai slab dezvoltate decât  lucrătorii din Londra şi Anglia de sud-est.

Dar o purtătoare de cuvânt a anunţat la puţin peste 13 ore după publicarea planului că această propunere a fost abandonată, lăsând o gaură de miliarde de lire în strategia ei fiscală.

Doamna Truss a spus că va „simplifica” impozitele şi a promis reforme pentru a preveni penalizarea oamenilor pentru că îşi iau concediu de muncă pentru a avea grijă de copii.

Agricultură

Ea a promis că va înlocui legislaţia UE care restricţionează dezvoltarea infrastructurii şi tehnologiei agricole, inclusiv utilizarea dronelor agricole.

A mai promis, de asemenea, că va aborda penuria de forţă de muncă în agricultură, cauzată parţial de restricţiile post-Brexit privind libertatea de mişcare, cu o extindere pe termen scurt a schemei de lucrători sezonieri.

Asistenţă socială

Vorbind într-o vizită de campanie la Peterborough, Truss le-a spus reporterilor că va implementa în continuare plafonul de asistenţă socială al lui Boris Johnson pentru care era destinată finanţării majorării asigurărilor naţionale.

„Ne putem permite în limita bugetelor noastre. Nu a trebuit să facem creşterea asigurărilor naţionale. Încă, cu planurile mele... putem începe să plătim datoria în trei ani”, a spus ea.

Plafonul, care urmează să apară anul viitor, va limita la 86.000 de lire sterline suma pe care o persoană este obligată să o cheltuiască pentru tratamente medicale.

Turism 

Truss a mai spus că va căuta sponsorizare din sectorul privat pentru a finanţa un nou iaht regal – un proiect de 200 de milioane de lire sterline pe care Johnson plănuise să îl plătească din banii contribuabililor.

„Sustin ideea de a ne promova comerţul în întreaga lume”, a spus ea.

Securitate 

Truss promite că va reduce cu 20% nivelul de infracţionalitate până în 2024.

În loc să investigheze „plângerile de pe Twitter şi sentimentele rănite”, ea spune că va posta tabelele de clasament care arată performanţele forţelor de ordine.

Sănătate

Este de acord cu necesitatea urgentă de a face faţă problemelor din sistemul medical, promiţând că va numi un secretar „priceput” la Sănătate pentru a le rezolva.

Ea a mai spus că este „complet angajată” faţă de promisiunile actuale ale guvernului pentru cheltuielile Serviciului Naţional de Sănătate în ciuda planurilor ei de reducere a taxelor.

Dezvoltare şi urbanizare

Truss spune că va renunţa la  locuinţele „staliniste” din Whitehall în favoarea reducerilor de taxe şi a dereglementării, şi pentru a încuraja firmele private să construiască locuinţe mai bune.

Guvernul nu va mai construi  300.000 de locuinţe pe an.

Educaţie 

Liz Truss s-a prezentat drept „prim-ministru al educaţiei” cu un plan de şase puncte care include înlocuirea academiilor eşuate  şi îmbunătăţirea standardelor în matematică şi alfabetizare.

Printre promisiunile ei se enumeră extinderea academiilor existente care au performanţe ridicate şi înlocuirea celor care au eşuat  cu academii nou înfiinţate.

Academiile sunt şcoli finanţate de stat care sunt independente de autorităţile locale.

Într-o linie adesea repetată a campaniei sale de conducere, Truss a spus că a văzut „ cum elevii au fost dezamăgiţi de standardele scăzute”.

 

Energie

Între timp, doamna Truss a sugerat că va ridica interdicţia de fracturare hidraulică pentru gazelor de şist.

Ea a spus: „Pe subiectul acesta, cred că depinde de zona locală şi dacă există sprijin în zona locală pentru aceasta. Dar cu siguranţă cred că trebuie să facem tot ce putem pentru a reduce costul energiei pentru consumatori”.

Mediu

Ea a promis, de asemenea, un „război împotriva deşeurilor  din Whitehall” pentru a economisi 11 miliarde de lire sterline, dar propunerile ei au fost rapid blocate.

Separat, ea şi-a exprimat intenţia de a transforma zonele dezafectate şi alte locuri rău famate în „zone de investiţii”, numite „porturi integrale libere”.

Truss s-a angajat să ia măsuri pentru ca Marea Britanie să ajungă la zero emisii de carbon până în 2050. Cu toate acestea, accentul ei principal s-a concentrat asupra costului vieţii şi a reducerilor de taxe – şi ea a sugerat că unul dintre primele sale acţiuni în calitate de prim-ministru ar fi eliminarea temporară a taxelor verzi.

Potrivit  publicaţiei The Telegraph, ea a subliniat şi planurile la începutul acestui an pentru o revizuire „radicală” a strategiei de dezvoltare internaţională a guvernului, care să acorde prioritate cheltuielilor de ajutor pentru femei şi fete şi să pună schimbările climatice „în spate”.

Chestionată despre priorităţile ei de mediu în timpul dezbaterii de la BBC, Truss a spus că a fost „o adolescentă războinică ecologică înainte ca protejarea mediului să fie la modă”.

Ea a continuat: „Sunt în mod natural o gospodină. Îmi place să economisesc bani şi, de asemenea, ajut mediul înconjurător. Este vorba despre risipa alimentară, care cred că este o problemă masivă în această ţară, dar şi inovaţia de care avem nevoie pentru a obţine noua tehnologie de care avem nevoie pentru a face lucrurile mai bine. Fie că este vorba de vehicule electrice sau de izolaţie în locuinţe, dar ceea ce nu vreau să văd sunt gospodăriile obişnuite penalizate de obiectivele noastre de zero emisii. Aşa că aş creşte taxa de energie verde şi aş reduce facturile pe combustibil în timp ce căutăm modalităţi mai bune de a îndeplini obiectivele”.

Imigraţia 

Truss susţine metoda "Rwanda" şi a spus că sub conducerea ei, aceasta ar putea fi extinsă în continuare prin parteneriate cu mai multe ţări şi acorduri suplimentare de deportare şi relocare a imigranţilor ilegali.

Ea a spus că va creşte nivelul personalului a forţelor de frontieră terestră de la 9.000 la 10.800 şi va dubla nivelul de personal al forţelor de frontieră maritimă în timp ce va prezenta o Declaraţie a Drepturilor din Regatul Unit consolidată pentru a oferi o „bază legală solidă” pentru combaterea migraţiei ilegale.

Corectitudinea politică

A anunţat anterior planuri pentru o revizuire a regulilor de recunoaştere a genului pentru a deveni mai uşor pentru persoanele transexuale să-şi schimbe sexul legal.

Dar ea s-a pronunţat şi în favoarea spaţiilor pentru un singur sex,  că susţine o politică care garantează elevelor că pot merge la toaletă într-un mediu sigur.

Angajamentul ei pentru un „război împotriva deşeurilor din Whitehall” include eliminarea locurilor de muncă menite să sporească incluziunea şi diversitatea în sectorul public.

 

BREXIT, Scoţia, Irlanda de Nord şi UE

Deşi a votat în 2016 ca Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană,  de atunci a îmbrăţişat Brexitul şi a obţinut sprijinul brexiterilor din partid.

A ajutat la promovarea proiectului de lege privind Protocolul Irlandei de Nord, dar acum este decisă să-l suspende.

Întrebată luna trecută dacă dacă îl consideră pe preşedintele francez Emmanuel Macron ,,prieten sau duşman”, ea a răspuns: «juriul deliberează».

Ea a promis că va revizui toate legile UE menţinute după Brexit până la sfârşitul anului viitor şi să le anuleze sau să le înlocuiască pe cele care sunt considerate a împiedica dezvoltarea Marii Britanii.

A mai spus că va încerca să reformeze Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, dar că va fi „pregătită să o părăsească”.

Liz Truss promite că până la sfârşitul anului 2023 o să elimine legile UE rămase în vigoare în Marea Britanie.

Sute de legi care acoperă piaţa muncii şi protecţia mediului ar putea dispărea peste noapte dacă Liz Truss devine prim-ministru.

În cele din urmă, ea spune că nu va permite „niciodată, niciodată” despărţirea „Scoţiei de marea familie britanică".

 

Sursa - Evening Standard

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici