Propunere: Parlamentarii neafiliaţi nu îşi pot constitui grupuri parlamentare

Proiectul de modificare a Statutului parlamentarilor, obţinut de MEDIAFAX, conţine o propunere potrivit căreia aleşii care părăsesc grupul parlamentar din care fac parte devin neafiliaţi dacă nu se afiliază unui alt grup parlamentar şi nu îşi pot constitui grupuri parlamentare.

131 afișări
Imaginea articolului Propunere: Parlamentarii neafiliaţi nu îşi pot constitui grupuri parlamentare

Propunere: Parlamentarii neafiliaţi nu îşi pot constitui grupuri parlamentare (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Deputaţii sau senatorii care părăsesc grupul parlamentar din care fac parte devin deputaţi neafiliaţi, dacă nu se afiliază unui alt grup parlamentar. Deputaţii şi senatorii rămaşi neafiliaţi nu îşi pot constitui grupuri parlamentare", se prevede în propunerea de modificare a Statutului parlamentarilor.

Totodată, se propune ca grupurile parlamentare să se poată constitui din deputaţi, respectiv senatori, care au candidat în alegeri din partea aceluiaşi partid politic, a aceleiaşi formaţiuni politice ori alianţe politice, alianţe electorale sau din deputaţi ori senatori care au candidat ca independenţi şi au fost aleşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici