Propunerile PDL şi PSD pentru funcţia de judecător la CC, transmise Comisiei juridice

Propunerea PDL privind nominalizarea lui Ştefan Mircea Minea pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională şi cea a PSD privind recomandarea lui Valer Dorneanu pentru un astfel de post au fost trimise la Comisia juridică a Camerei Deputaţior, conform deciziei de joi a Biroului Permanent.

30 afișări
Imaginea articolului Propunerile PDL şi PSD pentru funcţia de judecător la CC, transmise Comisiei juridice

Propunerile PDL şi PSD pentru funcţia de judecător la CC, transmise Comisiei juridice (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

Potrivit procedurilor regulamentare, Comisia juridică va elabora un raport, care va fi înaintat plenului acestui for legislativ.

Ştefan Mircea Minea, profesor universitar, şef de catedră la Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, este propus de PDL pentru postul de judecător la Curtea Constituţională.

Valer Dorneanu a fost desemnat, luni, de Biroul Permanent Naţional al PSD drept candidat pentru postul de judecător la Curtea Constituţională.

Mandatele a trei judecători ai CC expiră în 2010, doi dintre aceştia fiind desemnaţi de Parlament, celălalt fiind desemnat de şeful statului.

Preşedintele Curţii, Ioan Vida, are 63 de ani şi a fost numit la Curte de Camera Deputaţilor, în 2001, pentru un mandat de nouă ani, fiind propus de PD şi susţinut la acel moment şi de PDSR (actual PSD), PNL şi UDMR.

Nicolae Cochinescu, în vârstă de 69 de ani, a fost numit judecător de Senat în 2001, la propunerea PDSR, pentru un mandat de 9 ani.

Petre Lăzăroiu are 56 de ani şi a fost numit judecător al Curţii Constituţionale de către preşedintele Traian Băsescu în 2008, pentru un mandat care expiră în 2010, întrucât el a preluat mandatul rămas vacant în urma decesului lui Petre Ninosu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici