PSD ar putea accepta asumarea răspunderii pe legile educaţiei în varianta Andronescu

PSD ar putea accepta asumarea răspunderii Guvernului pe legile educaţiei, în varianta Andronescu, nu în cea a Comisiei Miclea, unii lideri social-democraţi considerând propunerea PDL drept un atac în replică la susţinerea PSD pentru înfiinţarea Comisiei Udrea, au declarat surse din partid.

19 afișări
Imaginea articolului PSD ar putea accepta asumarea răspunderii pe legile educaţiei în varianta Andronescu

PSD ar putea accepta asumarea răspunderii pe legile educaţiei în varianta Andronescu (Imagine: Dragoş Bota/Mediafax Foto)

Conform surselor citate, social-democraţii susţin că PDL a avansat propunerea asumării răspunderii pe legile educaţiei cu scopul de a-i ataca pe social-democraţi pentru faptul că au fost de acord cu înfiinţarea comisiei Udrea.

Sursele au precizat că problema asumării răspunderii pe legile educaţiei a fost abordată în şedinţa informală a conducerii PSD, de duminică seară, unde s-a stabilit ca luni, în şedinţa coaliţiei, ministrul Educaţiei Ecaterina Andronescu să-i înmâneze premierului Boc Codul educaţiei, pentru a intra şi în discuţia PDL.

Aceleaşi surse au precizat că Andronescu a finalizat pachetul de legi privind Educaţia, dar acesta are o altă abordare faţă de varianta Miclea.

Discuţia privind modul în care aceste legi ale Educaţiei vor fi adoptate - prin dezbatere parlamentară, cum vrea PSD, sau prin asumarea răspunderii, cum vrea PDL - urmează a avea loc luni, în cadrul coaliţiei, au arătat sursele menţionate, existând posibilitatea ca decizia să nu fie luată tot luni, ci ulterior.

Potrivit surselor citate, PSD nu a luat, duminică seară, o decizie definitivă în ceea ce priveşte asumarea răspunderii pe legile educaţiei, urmând ca subiectul să fie discutat, luni, în şedinţa coaliţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici