PSD: Băsescu, Tăriceanu şi Cioroianu, la Lisabona fără să aibă mandat pentru a angaja România

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cristian Diaconescu, a declarat, joi, că preşedintele, premierul şi ministrul de Externe se prezintă la Lisabona, la semnarea Tratatului de reformă a UE, fără a avea un mandat în ceea ce priveşte poziţia României în această chestiune.

1 afișare
Imaginea articolului PSD: Băsescu, Tăriceanu şi Cioroianu, la Lisabona fără să aibă mandat pentru a angaja România

PSD: Băsescu, Tăriceanu şi Cioroianu, la Lisabona fără să aibă mandat pentru a angaja România

Diaconescu a spus că preşedintele Traian Băsescu, premierul Călin Popescu Tăriceanu şi ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, participă la Lisabona la semnarea Tratatului de reformă a UE fără a avea un mandat în virtutea căruia să angajeze România.

"Întrebarea care se pune, în orice stat normal al Uniunii Europene, nu doar în România, este cu ce mandat reprezentanţii României angajează ţara noastră în ceea ce priveşte Tratatul european. Este o problemă de asumare a politicii europene în anii care vin, care priveşte ce se va întâmpla cu România, ca stat membru al UE şi ca unul dintre cei mai importanţi contributori, atât politic, cât şi geo-strategic, (...) şi cum va contribui România la formarea şi dezvoltarea Uniunii Europene", a afirmat el.

Diaconescu a spus că, în absenţa unei dezbateri pe plan naţional, cei trei oficiali prezenţi la Lisabona nu au cum să prezinte o poziţie oficială coerentă a României în ceea ce priveşte Tratatul european.

"În acest moment, România nu are o poziţie coerentă între statele membre ale UE şi se comportă, prin reprezentanţii săi, ca şi un stat candidat, cu probleme dificile, în condiţiile în care clauza de salvgardare pe agricultură, dar şi pe Justiţie, rămân ameninţări cu grad mare de certitudine, ceea ce creează României o situaţie de stat membru fără drepturi depline", a declarat purtătorul de cuvânt al PSD.

Preşedintele Traian Băsescu, premierul Călin Popescu Tăriceanu şi ministrul de Externe Adrian Cioroianu au semnat, joi, la Lisabona, Tratatul de reformă a UE, alături de liderii tuturor statelor membre ale Uniunii. După semnare, cei trei şi-au dat mâna, felicitându-se reciproc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici