PSD Ilfov va contesta rezultatele alegerilor pentru preşedinţia CJ

Preşedintele PSD Ilfov, Gabriel Oprea, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că filiala pe care o conduce îşi va exercita, în termenul legal, dreptul de a ataca în instanţă rezultatele alegerilor pentru preşedinţia CJ Ilfov şi va solicita renumărarea voturilor declarate nule.

34 afișări
Imaginea articolului PSD Ilfov va contesta rezultatele alegerilor pentru preşedinţia CJ

Preşedintele PSD Ilfov, Gabriel Oprea (Imagine: Mediafax Foto)

Oprea a acuzat faptul că BEC şi BEJ au respins contestaţiile depuse de PSD în urma constatării unor nereguli în secţiile de votare şi a apreciat că proporţia mare de buletine de vot anulate (9.706 la un total de 153.170 voturi exprimate) ridică unele semne de întrebare.

În aceste condiţii, a menţionat el, PSD Ilfov îşi va exercita, în termenul legal, dreptul de a ataca în instanţă rezultatele alegerilor pentru preşedinţia CJ şi va solicita renumărarea voturilor declarate nule.

Gabriel Oprea a mai declarat că filiala social-democrată a câştigat votul politic în Ilfov. El a precizat că, la nivelul alegerilor pentru consilierii judeţeni, PSD a obţinut 46.469 voturi, reprezentând 30,67% din voturile valabil exprimate, în timp ce PNL a obţinut 42.849 de voturi (28,28%), iar PDL - 40.351 de voturi (26,63%).

El a apreciat că, în aceste condiţii, PSD a câştigat votul politic în Ilfov şi îi solicită noului preşedinte al CJ Ilfov, Cristache Rădulescu (PDL), "să împărtăşească opiniei publice şi sociologilor secretul" prin care un candidat lipsit de notorietate a putut să obţină cu 8.121 de voturi mai mult decât PDL, în timp ce candidatul PSD, Anghel Iordănescu, o persoană cu notorietate la nivel naţional, a obţinut cu doar 1.359 mai multe voturi decât PSD.

Preşedintele ales al Consiliului Judeţean Ilfov, Cristache Rădulescu, a prezentat, miercuri, rezultatele obţinute de PDL în judeţ, respectiv 8 primari, 204 consilieri locali şi 9 consilieri judeţeni, şi a arătat că va încerca formarea unei majorităţi cu PNL şi PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici