PSD l-ar putea nominaliza pe Valer Dorneanu la CC

PSD l-ar putea nominaliza pe Valer Dorneanu pentru unul dintre mandatele de judecător la Curtea Constituţională, în condiţiile în care trei dintre actualele mandate expiră în acest an, au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, surse din PSD.

20 afișări
Imaginea articolului PSD l-ar putea nominaliza pe Valer Dorneanu la CC

PSD l-ar putea nominaliza pe Valer Dorneanu la CC (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

Varianta propunerii lui Valer Dorneanu pentru unul dintre cele trei mandate de judecător la Curtea Constituţională nu a fost discutată oficial de conducerea PSD, au precizat sursele citate, fiind abordată, informal, de unii lideri ai partidului.

Ipoteza numirii lui Dorneanu a fost luată în calcul în situaţia în care partidele parlamentare vor cădea de acord asupra împărţirii celor trei mandate de la Curtea Constituţională care expiră în acest an.

Preşedintele Curţii Constituţionale, Ioan Vida, a anunţat, marţi, conducerea Camerei Deputaţilor, că pe 7 iunie îi expiră mandatul de judecător la Curte. Vida a precizat că a fost numit judecător la Curtea Constituţională pe 15 mai 2001, pentru un mandat de nouă ani, printr-o hotărâre a Camerei Deputaţilor şi că mandatul va expira pe 7 iunie 2010.

Tot în 7 iunie 2010 expiră şi mandatul lui Nicolae Cochinescu la Curtea Constituţională, numit în 2001 la propunerea Senatului.

Potrivit prevederilor legale, numirea unui nou judecător la Curtea Constituţională trebuie efectuată cu cel puţin o lună înainte de încetarea mandatului judecătorului predecesor.

Vicepreşedintele Senatului Teodor Meleşcanu (PNL) a declarat, în 5 martie, pentru MEDIAFAX, că este interesat, în principiu, de un mandat de judecător la Curtea Constituţională, menţionând că este prematură discuţia privind condiţiile în care va pleca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici