PSD, obligat să-şi schimbe de două ori reprezentantul într-un birou electoral din Bistriţa-Năsăud

PSD Bistriţa-Năsăud a fost obligat să-şi schimbe, de două ori, reprezentantul în Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 49 din Spermezeu din cauză că ambii delegaţi numiţi au fost contestaţi, fiind rude cu unii dintre candidaţi.

50 afișări
Imaginea articolului PSD, obligat să-şi schimbe de două ori reprezentantul într-un birou electoral din Bistriţa-Năsăud

PSD, obligat să-şi schimbe de două ori reprezentantul într-un birou electoral din Bistriţa-Năsăud

Locţiitorul preşedintelui BEJ Bistriţa-Năsăud, judecătorul Alexandru Părăuan, a declarat că Biroul Electoral Judeţean (BEJ), întrunit în şedinţă, a analizat două sesizări din partea PDL, care a reclamat că la Spermezeu reprezentantul PSD în Biroul Electoral de Circumscripţie este rudă cu un candidat, şi o altă sesizare, din partea PSD, care a reclamat, la rândul său, aceeaşi situaţie în cazul reprezentantului PDL.

"E posibil să fie rude între ei, fiind o localitate mai mică. Legea spune însă că au voie să facă parte din aceste birouri doar cei care au de la gradul de rudenie III în sus", a declarat Alexandru Părăuan.

Potrivit sursei citate, social-democraţii au fost obligaţi să înlocuiască ambii reprezentanţi în biroul din Spermezeu şi să numească un al treilea reprezentant.

În schimb, BEJ a respins contestaţia PSD privind reprezentantul PDL în BEC Spermezeu, deoarece nu s-a confirmat că acesta este rudă apropiată cu candidatul PDL la Primărie, aşa cum au reclamat social-democraţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici