PSD propune extinderea „Programului de fertilizare in vitro” din Capitală în întreaga ţară

  • PSD propune extinderea „Programului de fertilizare in vitro” din Capitală în întreaga ţară,
  • Social-democraţii doresc să iniţieze un proiect de lege
  • Extinderea programului se poate finanţa din reintroducerea taxei pe activele bancare.
309 afișări
Imaginea articolului PSD propune extinderea „Programului de fertilizare in vitro” din Capitală în întreaga ţară

Sursa: Profimedia Images

„PSD propune extinderea <Programului de fertilizare in vitro> de la Capitală, în întreaga ţară. PSD va iniţia un proiect de lege prin care cuplurile #infertile din întreaga ţară să poată obţine gratuit o procedură de #fertilizare in vitro, care să le ofere şansa de a avea un copil”, se arată într-o postare pe pagina Facebook a PSD.

Social-democraţii scriu că sursa de finanţare pentru extinderea programului o poate reprezenta reintroducerea taxei pe activele bancare.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, în martie 2018, proiectul de hotărâre care prevede acordarea de vouchere în valoare de 13.800 de lei cuplurilor infertile pentru acoperirea costurilor pentru fertilizarea in vitro. Voucherele se acordă cuplurilor care au indicaţie medicală pentru efectuarea procedurii de fertilizare in vitro.

De asemenea, proiectul prevede şi stabilirea unui buget multianual de 10.800.000 de lei, pentru perioada iunie 2018 – decembrie 2019, pentru aproximativ 1.000 de beneficiare.

Şi ministrul desemnat al Sănătăţii, Victor Costache, spunea recent că subprogramul de fertilizare in vitro al Ministerului Sănătăţii va fi regândit de o comisie, astfel încât să fie decontate mai multe proceduri, deoarece declinul demografic al ţării este îngrijorător.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici