PSD, replică pentru Iohannis: Preşedintele nu a fost ales ca să acopere hoţiile Guvernului său

  • PSD consideră „incalificabile” acuzaţiile lansate de preşedintele Klaus Iohannis la adresa majorităţii parlamentare
  • Social democraţii susţin că şeful statului „acoperă hoţiile Guvernului său
3171 afișări
Imaginea articolului PSD, replică pentru Iohannis: Preşedintele nu a fost ales ca să acopere hoţiile Guvernului său

PSD, replică pentru Iohannis: Preşedintele nu a fost ales ca să acopere hoţiile Guvernului său

Partidul Social Democrat a transmis, joi, un comunicat de presă, în care califică drept „incalificabile” acuzaţiile lansate de preşedintele Klaus Iohannis cu privire la majoritatea parlamentară care a aprobat prelungirea stării de urgenţă, spunând că şeful statului „acoperă hoţiile Guvernului său”.
 
„Toate partidele politice, cu excepţia PNL, au criticat Guvernul pentru modul haotic în care a gestionat criza generată de pandemia de coronavirus. Preşedintele este supărat că Parlamentul doreşte ordine în toate aceste ordonanţe militare, emise la miez de noapte şi care se bat cap în cap. Preşedintele este supărat că Parlamentul, la fel ca toţi cetăţenii acestei ţări, doreşte transparenţa comunicărilor privind situaţia exactă şi în timp real a evoluţiei COVID-19 pe teritoriul ţării. De ce? Nu este normal ca toţi românii să ştie aceste lucruri? Preşedintele nu a explicat de ce este supărat că Parlamentul a obligat Guvernul să prezinte informaţii cu privire la achiziţiile de materiale sanitare care se fac în această perioadă. Este ceva de ascuns în legătură cu aceste achiziţii? Este ceva ce preşedintele Iohannis nu doreşte să se afle despre achiziţiile făcute de Guvern?”, arată PSD în comunicatul de presă transmis joi.
 
PSD atrage atenţia preşedintelui Klaus Iohannis să nu confunde „responsabilizarea”, cu „împovărarea”.
 
„A cere Guvernului să fie transparent, să informeze corect populaţia şi să fie atent cu banul public nu înseamnă „împovărare”, ci „responsabilizare” faţă de cetăţenii români. Doar în dictatură, transparenţa şi informarea cetăţenilor cu privire la cheltuielile publice reprezintă o „împovărare” pentru decidenţi!”, conchide sursa citată.
 
Preşedintele Klaus Iohannis a spus, joi, referitor la faptul că parlamentarii au votat prelungirea stării de urgenţă, cu impunerea unor condiţii Guvernului, că „o majoritate fără nicio legitimitate votează populist măsuri care nu au nicio susţinere”, făcând aluzie la PSD, UDMR, ALDE şi Pro România.
 
„Trăim o perioadă dificilă care va marca la scară istorică nu doar România, dar şi celelalte state. Această etapă critică ne-a pus în faţa oglinzii decenii de guvernare a României. Astăzi vedem clar efectele dezastruoase a modului toxic de a gândi care ne-a ţinut în loc zeci de ani. Schimbarea va fi imposbilă în cazul acelor politicieni care se gândesc doar la beneficiile lor electorale. Fac propuneri greşite şi împovărează o ţară. Nu putem periclita viitorul României doar pentru că o majoritate fără nicio legitimitate votează populist măsuri care nu au nicio susţinere”, a spua, joi, Klaus Iohannis, într-o declaraţie de presă.
 
Prin discursul său, preşedintele a criticat PSD, UDMR, ALDE şi Pro România, după ce parlamentarii au încuviinţat, joi, în şedinţă online, cu majoritate de voturi, solicitarea lui Klaus Iohannis de prelungire a stării de urgenţă pe teritoriul României cu încă 30 de zile, dar au fost impuse Guvernului o serie de condiţii.
 
Parlamentarii au aprobat decretul privind prelungirea stării de urgenţă, însă nu au renunţat la condiţiile impuse de PSD. Astfel, Guvernul va trebui să prezinte un raport săptămânal cu activităţile luate pentru combaterea pandemiei de coronavirus, iar la 60 de zile de la încetarea stării de urgenţă Curtea de Conturi va verifica modul în care au fost făcute achiziţiile publice.
 
Din totalul celor 439 de parlamentari care şi-au exprimat votul, 404 au votat decretul, în timp ce 29 au votat împotrivă, iar cinci s-au abţinut. Alde şi Pro România au fost singurele partide care nu au susţinut aprobarea prelungirii stării de urgenţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici