PSD: UDMR nu va fi dezavantajată dacă nu va intra la guvernare - surse

PSD ar fi susţinut, vineri, în cadrul negocierilor cu PDL, că UDMR nu va fi dezavantajată dacă nu va intra la guvernare, exemplul concludent fiind dat de perioada 2001-2004, când Uniunea a obţinut multe lucruri datorită acordului de sprijin parlamentar, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse din PSD.

20 afișări
Imaginea articolului PSD: UDMR nu va fi dezavantajată dacă nu va intra la guvernare - surse

PSD: UDMR nu va fi dezavantajată dacă nu va intra la guvernare - surse

Potrivit surselor menţionate, delegaţia PSD care a participat, vineri, la negocierile cu PDL, ar fi susţinut punctul de vedere potrivit căruia UDMR a obţinut multe lucruri şi atunci când nu a fost la guvernare, în 2001-2004, prin acordul de sprijin parlamentar încheiat cu Guvernul Năstase.

Sursele citate au arătat că delegaţia PSD ar fi dat de înţeles că în momentul actual, în care se creează o coaliţie parlamentară PSD-PDL, Uniunea poate sprijini din Parlament Guvernul, fără însă a face efectiv parte din guvernare.

Sursele respective au mai arătat că PDL urmează să ajungă, în acest sens, la un "compromis" cu UDMR, privind obţinerea unui eventual sprijin parlamentar, decizia urmând să fie luată în cadrul Colegiul Director al PDL, convocat pentru sâmbătă dimineaţă.

Aceleaşi surse au mai arătat că sâmbătă, după Colegiul Director al PDL, unde se va tranşa subiectul sprijinului parlamentar al UDMR pentru coaliţia PSD-PDL, liderii social-democraţi şi liberal-democraţi vor mai avea o rundă de negocieri, la Senat, după-amiază.

De asemenea, sursele citate au arătat că protocolul de colaborare PSD-PDL va fi semnat duminică după-amiază.

Potrivit surselor citate, programul de guvernare al celor două formaţiuni - PSD şi PDL - a fost definitivat în proporţie de 90%, el cuprinzând toată oferta de guvernare a PSD referitoare la pensii, alocaţii, subvenţii agricole, precum şi un acord privind continuarea reformei constituţionale.

Sursele menţionate au mai arătat că în cadrul întâlnirii de vineri s-ar fi stabilit şi mecanismul de decizie al coaliţiei PSD-PDL.

Citeşte şi:

Boc: Încercăm să găsim soluţia în privinţa cuvântului dat UDMR

Boc: Încercăm să găsim soluţia ca PSD să îşi păstreze mandatul

Geoană: Subiectul UDMR este încă o divergenţă între PSD şi PDL

Borbely: Alierea PSD cu UDMR nu este un pericol pentru social-democraţi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici