PSD va încerca să strângă semnături pentru moţiunea de cenzură, marţi, pe holul Parlamentului

PSD va încerca să strângă de la parlamentari semnături pentru moţiunea de cenzură, marţi, pe holul Camerei Deputaţilor, textul documentului şi un tabel pentru semnături urmând să fie amplasate la intrarea în plen.

21 afișări
Imaginea articolului PSD va încerca să strângă semnături pentru moţiunea de cenzură, marţi, pe holul Parlamentului

PSD va încerca să strângă semnături pentru moţiunea de cenzură, marţi, pe holul Parlamentului (Imagine: Razvan_Chirita/Mediafax Foto)

Parlamentarii PSD au stabilit în şedinţa de luni să amplaseze marţi o măsuţă pe holul din care se intra în plenul Camerei, în locul unde se află listele de prezenţă pe care deputaţii şi senatorii le semnează. Social-democraţii vor prezenta parlamentarilor, în acest loc, documentul cu textul moţiunii de cenzură, precum şi un tabel pentru semnături.

La şedinţa de luni ale grupurilor PSD din cele două Camere moţiunea de cenzură a social-democraţilor a fost semnată doar de aproximativ 80 de parlamentari PSD, aproape jumătate din senatorii şi deputaţii partidului fiind absenţi.

Cei prezenţi la şedinţă au stabilit să amplaseze textul moţiunii de cenzură în faţa sălii de plen, când cele două Camere ale Parlamentului se vor reuni în şedinţă comună pentru a discuta articolele declarate neconstituţionale din legile de austeritate asumate de Guvern.

Prin amplasarea moţiunii şi a tabelului cu semnături în faţa plenului, PSD speră să strângă semnăturile atât de la proprii parlamentari care nu au fost luni la Parlament, cât şi de la cei ai PNL. De asemenea, PSD se bazează pe semnăturile parlamentarilor PDL care au votat moţiunea de cenzură iniţiată după ce Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament, dar şi pe cel puţin a încă opt senatori sau deputaţi din arcul proguvernamental.

Preşedintele PSD Victor Ponta a anunţat luni, după BPN, că a elaborat textul unei moţiuni de cenzură "deschisă şi populară", pe care o va depune la Parlament când se vor strânge 236 de semnături.

Pentru a putea fi adoptată în Parlament, o moţiune de cenzură trebuie să întrunească un minimum de 236 de voturi.

Moţiunea de cenzură pe care PSD a depus-o după ce Guvernul şi-a asumat răspunderea pe legile austerităţii a fost votată de 238 de senatori şi parlamentari, cu 8 mai puţini decât necesarul pentru demiterea Guvernului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici