Ponta: BPN al PSD a aprobat strângerea de semnături pentru moţiunea de cenzură populară

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că BPN a aprobat acţiunea de strângere de semnături pentru moţiunea de cenzură "specială, deschisă, populară", urmând ca aceasta să fie semnată de toţi parlamentarii social-democraţi şi trimisă spre semnare celorlalte grupuri parlamentare.

22 afișări
Imaginea articolului Ponta: BPN al PSD a aprobat strângerea de semnături pentru moţiunea de cenzură populară

Ponta: BPN al PSD a aprobat strângerea de semnături pentru moţiunea de cenzură populară (Imagine: David_Nika/Mediafax Foto)

Ponta a precizat că textul moţiunii de cenzură aprobat de BPN cuprinde zece motive pentru care Guvernul Boc trebuie să plece, printre care se numără: dispreţuirea pensionarilor, mărirea excesivă a taxelor şi impozitelor, lipsa măsurilor împotriva clientelei politice, atentatul la siguranţa cetăţenilor prin tăierea subvenţiilor, dezinteresul faţă de crearea de locuri de muncă, încălcarea Constituţiei sau considerarea presei drept o ameninţare la adresa siguranţei naţionale.

"Este o moţiune specială, deschisă, populară. Azi toţi parlamentarii PSD o vor semna. O vom trimite grupului PNL şi fac apel să o semneze, iar apoi, individual, la toţi senatorii şi deputaţii care mai susţin Guvernul. Sperăm ca azi, mâine, poimâine să strângem 236 de semnături care să ne permită introducerea, discutarea şi terecerea moţiunii", a spus Ponta.

El a arătat că moţiunea de cenzură iniţiată de PSD reprezintă "un model constructiv" de moţiune, care să conducă la plecarea Guvernului Boc şi, pe de altă parte, la o nouă majoritate parlamentară de minimum 236 de parlamentari.

Ponta a adăugat că PSD va lăsa lista de semnături deschisă pentru orice parlamentar, în condiţiile în care, potrivit ultimelor declaraţii, ar exista parlamentari din arcul puterii care nu au votat ultima moţiune de cenzură, dar ar vota-o pe aceasta.

Liderul PSD a precizat că formaţiunea sa va declanşa, totodată, o acţiune conjugată cu toate partidele politice, sindicate şi presă pentru a strânge numărul de semnături necesare în fiecare colegiu al parlamentarilor puterii care să-i oblige pe aceştia să semneze moţiunea de cenzură.

Ponta a făcut apel la toţi românii nemulţumiţi, "afectaţi sau indignaţi" de măsurile Guvernului Boc, pentru a sprijini PSD în această acţiune.

El a precizat că luni la ora 15.00 va fi convocată şedinţa grupurilor parlamentare reunite pentru a semna moţiunea, iar marţi, în şedinţa de plen reunit, se va face apel şi la parlamentarii din arcul guvernamental pentru a o semna.

"Puteam să introducem moţiunea cu semnăturile PSD, dar am făcut acest lucru acum două săptmâni. Este un sistem care în alte ţări se aplică aşa. Vreau semnături ca să avem garanţia că nu facem un gest politic fără finalitate, vreau garanţia că avem minimum 236 de parlamentari care votează şi care înseamnă o nouă majoritate", a spus Ponta.

El a precizat că PSD va depune moţiunea în toamnă, dacă nu va strânge acum cele 236 de semnături.

"Dacă nu avem acum semnăturile, o depunem în toamnă. Mi se părea neresponsabil din partea noastră să mai aşteptăm două luni. Orice zi în care nu încercăm să dăm jos Guvernul Boc e o zi pierdută pentru PSD", a conchis Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici