PSD vrea diferenţierea alocaţiei pentru copii în funcţie de venit, nu eliminarea ei

Preşedintele Organizaţiei de femei a PSD, europarlamentarul Rovana Plumb, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că PSD este de acord cu diferenţierea alocaţiei în funcţie de venitul familiei, dar respinge eliminarea alocaţiei pentru copiii care provin din familii care au venituri mari.

20 afișări
Imaginea articolului PSD vrea diferenţierea alocaţiei pentru copii în funcţie de venit, nu eliminarea ei

Preşedintele Organizaţiei de femei a PSD, europarlamentarul Rovana Plumb (Imagine: Mediafax Foto)

Rovana Plumb a precizat că măsura propusă de ministrul Muncii este o măsură anticonstituţională, care nu are la bază niciun fel de evaluare în ceea ce priveşte consecinţele pe plan social.

Ea a arătat că alocaţia pentru copii nu este o cheltuială, ci trebuie privită ca o investiţie.

"Tăierea alocaţiei pentru copii contravine tuturor politicilor privind creşterea ratei natalităţii, fiind o măsură anti-politică demografică pentru România, pentru UE. Niciun stat membru al UE, chiar dacă trece printr-o perioadă sensibilă de criză, cu impact la nivel social, nu a luat această măsură", a spus Rovana Plumb.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici