Purtătorul de cuvânt al Guvernului, despre plagiatul lui Bode: Se tranşează în instanţă

Situaţia tezei de doctorat a ministrului de Interne „se tranşează în cadrul unui proces care e gestionat de o instanţă de judecată şi nu m-aş putea pronunţa înainte de a se da un verdict”, spune purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, după ce UBB a decis că Lucian Bode a plagiat.

471 afișări
Imaginea articolului Purtătorul de cuvânt al Guvernului, despre plagiatul lui Bode: Se tranşează în instanţă

„Din datele pe care le am, ministrul de Interne a oferit deja o poziţie publică în legătură cu acest material de informare pe care l-a transmis UBB. Nu este singura analiză care s-a făcut, deci nu o să comentez acum nici această analiză, nici alte analize în legătură cu această teză. Iar în contextul în care există o procedură în instanţă legată de această lucrare, m-aş opri aici cu comentariile”, spune Dan Cărbunaru.

Întrebat de jurnalist dacă răspunsul echivalează cu faptul că premierul nu are nicio poziţie, purtătorul de cuvânt al Executivului a spus: „La fel ca şi în orice alte cazuri, premierul României cere respectarea legii. În cazul punctual, este o situaţie care se tranşează în cadrul unui proces care e gestionat de o instanţă de judecată şi nu m-aş putea pronunţa înainte de a se da un verdict”.

Comisia de Etică a Universităţii Babeş-Bolyai a decis, după analiza tezei de doctorat a ministrului de Interne Lucian Bode, că „abaterile etice constatate sunt suficient de importante pentru a concluziona că teza este profund viciată”.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, afirmă că este „absolut uluitor demersul de analizare a unei lucrări redactate în 2018 folosind norme actualizate în 2020-2022”: „E un precedent extrem de periculos. (...) Aceste atacuri concertate ale USR şi ale sateliţilor săi asupra mea sunt absurde. (...) Demersul Comisiei de Etică încalcă flagrant decizia Curţii Constituţionale. Cu acţiunea pe care am deschis-o în instanţă, vreau să mă asigur că legea este respectată, indiferent de cine este vorba. Este un drept, dar şi o obligaţie pe care o am ori de câte ori se încalcă legea.”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici