Rafila, critic la adresa propunerii lui Ciţu: Nu are niciun fel de impact asupra sănătăţii

„Florin Cîţu a depus un proiect privind certificatul verde care face referire exclusiv la personalul medical şi care nu are niciun fel de impact asupra sănătăţii publice”, spune ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, după ce liderul PNL a transmis că va propune în coaliţie adoptarea proiectului.

7885 afișări
Imaginea articolului Rafila, critic la adresa propunerii lui Ciţu: Nu are niciun fel de impact asupra sănătăţii

Rafila, critic la adresa propunerii lui Ciţu: Nu are niciun fel de impact asupra sănătăţii

„Florin Cîţu a depus la Parlament un proiect de lege care face referire exclusiv la personalul medical şi care nu are niciun fel de impact asupra sănătăţii publice. Probabil trebuie să-şi revadă declaraţia”, spune Alexandru Rafila.

El apreciază că adoptarea certificatului Stop Covid nu este suficientă, trebuie să existe şi operaţionalizarea lui.

„Dacă se aprobă acum şi intră în vigoare peste trei săptămâni, probabil că atunci vom fi în vârful valului şi adoptarea documentului nu e suficientă. Dacă nu e posibilă operaţionalizarea lui în perioada imediat următoare, o dată cu trecerea timpului efectul va scădea”, conchide ministrul Sănătăţii.

Florin Cîţu va propune la următoarea şedinţă a coaliţiei ca proiectul pentru certificatul verde din Parlament să fie adoptat. „Ca un compromis, certificatul verde va fi obligatoriu pentru angajaţii din sănătate, MAI şi Apărare, nu şi în mediul privat”, spun pentru MEDIAFAX surse din PNL.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici