Ramona Bruynseels revine asupra declaraţiilor despre Rusia, partenera României în NATO: Am avut o exprimare nefericită

Ramona Ioana Bruynseels, propunerea de candidat pentru rezidenţiale din partea Partidului Puterii Umaniste, a scris, pe Facebook, după ce a declarat că Rusia face parte din NATO, că exprimarea sa a fost "nefericită" şi se referea la faptul ca România să aibă exerciţii comune, de colaborare cu Rusia.

2158 afișări
Imaginea articolului Ramona Bruynseels revine asupra declaraţiilor despre Rusia, partenera României în NATO: Am avut o exprimare nefericită

Ramona Bruynseels: România trebuie să aibă exerciţii comune, colaborare cu Rusia

"Când am răspuns întrebării, mă refeream la faptul că România, membră a NATO, trebuie să aibă exerciţii comune, colaborare cu Rusia. Suntem, împreună cu Rusia, implicaţi în tot ce se întâmplă în regiunea noastră şi împreună trebuie să veghem asupra stabilităţii regionale. A fost o inversiune a topicii frazei, care a generat această neînţelegere. Da, am avut o exprimare nefericită şi a fost speculată ca atare", a scris, marţi, pe Facebook, Ramona Ioana Bruynseels.

Aceasta a mai scris că ştie structura NATO, explicând că dovada este experienţa sa ca reporter voluntar în presa militară.

"Am văzut postările şi ştirile care au apărut, ca urmare a emisiunii de aseară, de la Digi24. În primul rând, mă bucur că sunt urmărită şi le mulţumesc celor care au găsit timp să scrie despre mine. Apreciez şi criticile şi sfaturile bune. Sunt convinsă, însă, că nu pune nimeni la îndoială faptul că nu aş şti structura NATO şi relaţiile ei cu Rusia. Pentru cine nu ştie, am fost inclusiv, câţiva ani, reporter voluntar în presa militară, la Radio şi TVR Cluj. Mai jos, o amintire din timpul unui exerciţiu militar NATO de la Turda, cu colegi din mai multe ţări. A fost o onoare şi o plăcere să lucrez cu trupele României, respectiv, Corpul IV Armata Teritorial Transilvania, şi cele ale NATO. În cealaltă fotografie sunt alături de Anders Fogh Rasmussen, fost secretar general NATO, care mi-a fost profesor la Harvard", arată mesajul Ramonei Bruynseels de pe Facebook.

Candidata Partidului Puterii Umaniste la Preşedinţia României a declarat luni seară, la Digi24, că Rusia face parte din NATO.

„Nu îi ignorăm total şi nici nu avem cum. Suntem împreună cu Rusia parte a NATO. Trebuie să ne continuăm exerciţiile bilateralie şi exerciţiile din cadrul NATO pe partea militară”, a afirmat Bruynseels, întrebată despre partenerii României din Est.

Taguri:
bruynseels,
nato,
rusia

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici