Reacţia PSD la criticile lui Iohannis: Preşedintele nu înţelege nimic din economie

PSD a reacţionat, marţi seara, la declaraţiile lui Klaus Iohannis, afirmând că şeful statului ” nu înţelege nimic din economie”. Social-democraţii îi sugerează preşedintelui ”să trateze mai în serios lucrurile”.

849 afișări
Imaginea articolului Reacţia PSD la criticile lui Iohannis: Preşedintele nu înţelege nimic din economie

Reacţia PSD la criticile lui Iohannis: Preşedintele Iohannis nu înţelege nimic din economie

”Preşedintele Iohannis nu înţelege nimic din economie. La începutul guvernării PSD, Iohannis spunea că programul de guvernare e nerealist şi că economia va intra în colaps. În realitate, România a avut cea mai mare creştere economică din Europa. Când spunea că nu vor mai fi bani de salarii şi pensii, în realitate veniturile românilor au crescut, în termeni reali, cu 18,6% pentru pensionari şi cu 20,3% pentru salariaţi. Când spune că stăm rău cu absorbţia fondurilor, în realitate România a recuperat întârzierea lăsată de Cioloş şi a ajuns la media UE. Prin urmare, de câte ori Iohannis spune că economia va merge rău, trebuie să ne aşteptăm că va merge bine. Dacă este atât de preocupat de economie, îi sugerăm să trateze mai serios lucrurile”, se arată într-o postare pe Facebook a PSD.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că fondurile europene au rămas, din nou, pe post de „Cenuşăreasă”, Guvernul absorbind cu circa 20% mai puţin decât propria ţintă asumată. Şeful statului a precizat că în acest fel au fost neglijate investiţii necesare dezvoltării ţării noastre.

„Fondurile europene au rămas, din nou, pe post de «Cenuşăreasă». Guvernul a absorbit cu circa 20% mai puţin decât propria ţintă asumată, neglijând investiţii absolut necesare dezvoltării.
Economia României are nevoie de soluţii durabile în privinţa deficitului de forţă de muncă şi a decalajului dintre sistemul de învăţământ şi cerinţele pieţei muncii. Învăţământul tehnic şi dual, digitalizarea şi noile tehnologii, investiţiile de valoare adăugată înaltă sunt tot atâtea provocări la care trebuie să avem capacitatea, ca stat şi ca societate, de a răspunde pe măsură”, a declarat Klaus Iohannis, la recepţia organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici