Rectificarea bugetară, contestată de liberali la Curtea Constituţională

Vicepreşedintele grupului parlamentar al PNL Eugen Nicolăescu, a anuţat, joi, într-o conferinţă de presă că liberalii au depus joi, la Curtea Constituţională, o contestaţie împotriva Legii de aprobare a OUG 34 privind rectificarea bugetară.

15 afișări
Imaginea articolului Rectificarea bugetară, contestată de liberali la Curtea Constituţională

Vicepreşedintele grupului parlamentar al PNL, Eugen Nicolăescu (Imagine: Mediafax Foto)

"Azi (joi-nr) grupul parlamentar al PNL a depus această contesataţie cu nr. 15, la Curtea Constituţională. Contestaţia depusă cuprinde sesizarea unor încălcări ale Constituţiei. (...) Avem încrederea că va fi o judecată dreaptă şi corectă", a susţinut Eugen Nicolăescu.

El a reiterat că principala nemulţumire a PNL este modificarea sistemului de impozitare prin introducerea unor noi impozite, prin OUG, dar şi că acest subiect va fi atacat de liberali şi prin moţiune de cenzură, care la ora actuală este discutată în fiecare judeţ cu mediul de afaceri.

La rândul său, deputatul PNL Ciprian Dobre a menţionat că unul dintre motivele de neconstituţionalitate este acela că actuala guvernare a modificat Codul Fiscal prin OUG.

"Sunt neconstituţionale o dată pentru că nu a fost respectată Constituţia în privinţa adoptării acestei OUG şi pentru că nimeni în România în afară de Parlament nu poate legifera în domeniul taxelor şi impozitelor", a spus Dobre, menţionând că "Guvernul Bubico" (Guvernul PSD-PDL - n.r.) nu mai are decât să modifice Constituţia prin OUG.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici