Rectificarea bugetară vine în august. Autorităţile locale mai au de aşteptat banii de la guvern

  • Premierul anunţă că rectificarea bugetară va fi gata abia la jumătatea lunii august.
385 afișări
Imaginea articolului Rectificarea bugetară vine în august. Autorităţile locale mai au de aşteptat banii de la guvern

Cîţu: Estimăm adoptarea OUG pentru rectificarea bugetară în perioada 16-20 august

Primarii se uită după bani de ceva vreme. Au proiecte începute, care riscă să fie blocate, după ce ministerul dezvoltării a epuizat fondurile alocate Planului Naţional de Dezvoltare Locală.

Premierul Florin Cîţu anunţă, luni, că a semnat calendarul pentru elaborarea proiectului rectificării bugetului de stat şi că estimează adoptarea Ordonanţei cu privire la rectificarea bugetului de stat în perioada de 16 -20 august.

„Am semnat calendarul pentru elaborarea proiectului rectificării bugetului de stat. În acest moment estimăm adoptarea Ordonanţei cu privire la rectificarea bugetului de stat în perioada de 16 -20 august”, transmite pe Facebook Florin Cîţu.

Rectificarea bugetară va fi prezentată coaliţiei de guvernare, însă decizia şi modul în care se alocă banii se face la Guvern şi nu se face pe criterii politice, transmitea premierul Florin Cîţu, după ce Ludovic Orban a spus vineri că e nevoie de acordul PNL şi al coaliţiei.

„Vom prezenta, binenţeles, în coaliţie, aşa cum am prezentat şi bugetul anul trecut în coaliţie. Este normal. Dar decizia şi modul în care se alocă banii se face la Guvern şi nu se face pe criterii politice. Aceştia sunt banii oamenilor din taxe şi ei vor fi alocaţi întotdeauna pe principiul transparenţei şi eficienţei. Aceşti bani se vor duce acolo unde vor avea cel mai mare randament în economie”, spune Florin Cîţu.

Declaraţia premierului a venit în contextul în care preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat că rectificarea trebuie făcută cu acordul PNL şi al coaliţiei.

„Rectificarea oricum trebuie făcută cu acordul PNL şi al conducerii PNL. De asemenea, cu acordul coaliţiei. Rectificarea, ca şi legea bugetului de stat, se dezbat atât în partid, cât şi în coaliţie şi vor fi rodul deciziilor luate până la urmă în coaliţie”, afirma vineri seara Orban.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici