Regele Mihai, aplaudat de sute de români veniţi în faţa Operei Naţionale - GALERIE FOTO

Regele Mihai a fost aplaudat îndelung la finalul spectacolului de gală de la Opera Română de către toţi cei prezenţi în sală şi, de asemenea, la plecarea de la Operă, de către sutele de români veniţi la eveniment, aceştia scandând, minute în şir: "Trăiască Regele!" şi "Regele Mihai!".

2385 afișări
Imaginea articolului Regele Mihai, aplaudat de sute de români veniţi în faţa Operei Naţionale - GALERIE FOTO

Regele Mihai, aplaudat de sute de români veniţi în faţa Operei Naţionale (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

De asemenea, atât în sala de spectacol, cât şi la ieşirea din clădirea Operei, cei prezenţi i-au cântat Regelui Mihai "La mulţi ani!".

Regele Mihai a salutat mulţimea, vizibil emoţionat.

Unii dintre românii veniţi la Operă pentru a-l saluta pe Regele Mihai purtau steaguri tricolore cu însemnele regale.

După ce a salutat mulţimea, Regele Mihai a plecat de la Operă.

Regele a fost aplaudat şi la sosirea la Operă. Românii prezenţi au continuat mult timp să scandeze "La mulţi ani!", "Regele Mihai" şi "Trăiască Regele" şi după ce Regele Mihai a intrat în clădire.

La intrarea în sala de spectacol, Regele Mihai a fost aplaudat îndelung de cei prezenţi.

La eveniment au fost prezenţi reprezentanţi ai unor case regale europene şi nu numai. De asemenea, au participat reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Bucureşti.

Regele Mihai a împlinit, marţi, vârsta de 90 de ani. Cu acest prilej, Regele Mihai a susţinut un discurs în Parlament, într-o şedinţă solemnă. La şedinţa Camerelor reunite au asistat foştii preşedinţi Ion Iliescu şi Emil Constantinescu, fostul premier Petre Roman, preşedintele Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, primarul Capitalei, Sorin Oprescu. Regele Mihai a fost îndelung aplaudat de cei prezenţi, atât la începutul evenimentului, cât şi la final.

Discursul susţinut de Regele Mihai în Parlament face parte din evenimentele programate de Casa Regală pentru "Jubileul 90" al Majestăţii Sale. Jubileul Regelui cuprinde şi evenimente culturale, decorări şi dineuri oficiale programate până pe 10 noiembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici