REZULTATE ALEGERI LOCALE: George Scripcaru, ales pentru a patra oară primarul Braşovului, încă 60 de zile sub control judiciar

George Scripcaru a câştigat ca independent cel de-al patrulea mandat de primar al Braşovului, cu 51,23% din voturile valabil exprimate, la 45.897 voturi distanţă de candidatul PSD Răzvan Popa, care a obţinut doar 15. 230 voturi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2296 afișări
Imaginea articolului REZULTATE ALEGERI LOCALE: George Scripcaru, ales pentru a patra oară primarul Braşovului, încă 60 de zile sub control judiciar

REZULTATE ALEGERI LOCALE: George Scripcaru a câştigat al patrulea mandat de primar al Braşovului (Imagine: Octav Ganea / Mediafax Foto)

Primarul Braşovului, George Scripcaru, s-a prezentat, luni, chiar în ziua în care a câştigat alegerile pentru al patrulea mandat de primar, la Curtea de Apel Braşov, unde judecătorii au decis menţinerea măsurii controlului judiciar pentru încă 60 de zile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Scripcaru a ajuns la Curtea de Apel la ora 13.00 şi s-a prezentat în faţa judecătorului de Cameră preliminară, care a decis menţinerea măsurii controlului judiciar pentru încă 60 de zile, atât pentru Scripcaru, cât şi pentru ceilalţi inculpaţi în acest dosar.

La ieşirea din sala de judecată, întrebat de jurnalişti cum îşi explică faptul că a fost votat de braşoveni în ciuda faptului că este urmărit penal, Scripcaru a spus că pentru braşoveni a fost mai important rezultatul a ceea ce s-a întâmplat de-a lungul timpului în activitatea administraţiei locale.

„Înseamnă că din punct de vedere al activităţii administrative, ceea ce s-a întâmplat şi ceea ce s-a rezolvat de-a lungul timpului a fost mai important pentru braşoveni“, a spus edilul.

El a mai spus că orice persoană „poate fi acuzată de orice“, dar că aşteaptă să vadă „ce se întâmplă până la final“.

Avocatul acestuia, Vladimir Ciolacu, a declarat că activitatea primarului nu îi poate fi afectată de măsura controlului judiciar, „atâta vreme cât există, potrivit Constituţiei, prezumţia de nevinovăţie“. Singurele restricţii pe care Scripcaru le are, conform legii, sunt acelea de a nu lua legătura cu martorii sau alţi participanţi la procesul penal.

El a mai spus că procesul poate dura şi 3-4 ani.

Potrivit datelor finale prezentate luni de Biroul Electoral Municipal, Scripcaru a obţinut cele mai multe voturi pentru Primăria Braşov, câştigând cel de-al patrulea său mandat de primar cu 45.897 de voturi (51,23%) din cele 89.584 de voturi valabil exprimate.

El a fost urmat de candidatul PSD, Răzvan Popa cu 15.230 de voturi, pe locul trei fiind desemnat candidatul independent Mihai Sturzu (membrul trupei Hi-Q) cu 8.526 voturi.

Candidatul PNL Adrian Gabor a obţinut 4.884 voturi.

În ceea ce priveşte voturile pentru Consiliul Local Braşov, PNL va avea cele mai multe mandate, respectiv zece mandate, după ce a obţinut 30,58% din voturile braşovenilor, urmat de PSD cu 27,25% (opt mandate) şi FDGR cu 7,45% (două mandate).

Conform rezultatelor finale furnizate de Biroul Electoral Municipal, PNL a obţinut 30,58% (6.447 de voturi) urmând să aibă zece mandate. Au urmat PSD cu 27,25% (23.573 voturi) - opt mandate, FDGR cu 7,45% (6.440 voturi) - două mandate, UDMR cu 6,39% (5.524 voturi) – două mandate, PER cu 5,99% (5.177 voturi) – două mandate, PMP cu 5,7% (4.934 voturi) - două
mandate şi candidatul independent Şerban Şovăială cu 3,89% (3.361 voturi) - un mandat.

Şase partide nu au reuşit să treacă pragul electoral de 5% - UNPR – 1.792 voturi, PND – 1.616 voturi, PRM – 1.486 voturi, PN – 761 voturi, PSRO – 588 voturi şi PPU-SL -546 voturi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici