REZULTATE ALEGERI LOCALE: În judeţul Vaslui, PSD s-a impus cu un procent de peste 55%

În judeţul Vaslui, PSD a câştigat alegerile cu un procent de peste 55%, adjudecându-şi patru oraşe şi majoritatea comunelor, în timp ce PNL a obţinut 27% din voturile electoratului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2729 afișări
Imaginea articolului REZULTATE ALEGERI LOCALE: În judeţul Vaslui, PSD s-a impus cu un procent de peste 55%

REZULTATE ALEGERI LOCALE: În judeţul Vaslui, PSD s-a impus cu un procent de peste 55%

Potrivit rezultatelor finale oferite de Biroul Electoral Judeţean, PSD a obţinut 61 de primării, în 57 de comune şi în patru oraşe: Vaslui, Huşi, Negreşti şi Murgeni. PNL a câştigat Primăria Bârlad la care se adaugă alte 19 comune. De asemenea, ALDE a obţinut trei mandate de primar, în comunele Tătărăni, Văleni şi Pogoneşti . PSRO a câştigat Primăria Dragomireşti şi un candidat independent a reuşit să se impună în comuna Creţeşti.

La Vaslui, în municipiul reşedinţă de judeţ, primarul în funcţie, Vasile Pavăl, a câştigat al treilea mandat cu un rezultat zdrobitor, 75,92%, în faţa candidatului liberal, Marius Arcăleanu, care a obţinut doar 12,75%. De asemenea, la Vaslui majoritatea în Consiliu Local a fost obţinută de PSD cu 16 mandate, în timp ce PNL are doar patru, iar ultimul mandat a fost obţinut de ALDE.

La Huşi, pesedistul Ioan Ciupilan, primarul în funcţie s-a impus cu 66,16% în faţa medicului Nelu Tătaru de la PNL, care a obţinut 28,06%. În consiliul Local Huşi, PSD a obţinut 12 mandate, PNL cinci mandate şi PMP două.

La Negreşti, actualul primar Vasile Voicu de la PSD a câştigat la o diferenţă de 17 voturi, cu 50, 5% în faţa contracandidatului său de la PNL, Cristi Rusu care a obţinut 49,5% din voturile localnicilor. În Consiliu Local PSD are opt mandate, PNL tot opt mandate şi ultimul mandat i-a revenit unui consilier independent.

La Murgeni, actualul primar, Ioan Buta de la PSD a câştigat un nou mandat, cu 55%, în timp ce contracandidatul său, liberalul Dan Liviu Cain a obţinut 40%. În Consiliu Local PSD are opt mandate, PNL a obţinut şase mandate iar un post de consilier i-a revenit unui candidat independent.

La Consiliul Judeţean Vaslui cele mai multe mandate, 20 au fost câştigate de PSD, alte zece mandate au revenit PNL ului iar trei mandate au fost obţinute de ALDE.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici