Rezultate parţiale BEJ Constanţa: PSD a câştigat cele mai multe fotolii de primar

PSD a câştigat cele mai multe fotolii de primar în judeţul Constanţa, conform datelor parţiale furnizate, luni, de reprezentanţii Biroului Electoral Judeţean, în timp ce PNL are un avans de numai un procent în Consiliul Judeţean, transmite corespondentul MEDIAFAX.

683 afișări
Imaginea articolului Rezultate parţiale BEJ Constanţa: PSD a câştigat cele mai multe fotolii de primar

Rezultate parţiale BEJ Constanţa: PSD a câştigat cele mai multe fotolii de primar (Imagine: Liviu Chirica/ Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit rezultatelor parţiale prezentate, luni după-amiază, de Biroul Electoral Judeţean Constanţa, în urma centralizării voturilor a 322 din cele 544 de secţii de votare din judeţ, pentru Consiliul Judeţean PNL a primit 36,88 la sută din voturi, în timp ce PSD a totalizat 35,55 la sută. Pe următoarele locuri se situează Partidul Mişcarea Populară, care a primit 4,79 la sută din voturi, şi Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor, cu 4,48 la sută.

În privinţa numărului total al mandatelor pentru funcţia de primar, grupate pe partide politice, organizaţii ale cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, alianţe politice electorale şi candidaţi independenţi, după numărarea voturilor valabile exprimate în 46 din cele 70 de circumscripţii din judeţ, PSD a obţinut 23 de mandate, adică 50 la sută, urmat fiind de PNL, cu 19 mandate, trei candidaţi independenţi şi UNPR cu un mandat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici