Ridzi: M-aş bucura ca Bellu să continue activitatea în MTS

Ministrul Tineretului Monica Iacob Ridzi spune că decizia lui Octavian Bellu de a renunţa la funcţia din minister este un act unilateral pe care nu-l poate comenta, dar s-ar bucura să se răzgândească şi să continue activitatea, precizând că "sistemul nu este nici blocat, nici lipsit de perspective".

18 afișări
Imaginea articolului Ridzi: M-aş bucura ca Bellu să continue activitatea în MTS

Ridzi: M-aş bucura ca Bellu să continue activitatea în MTS (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Am aflat astăzi de hotărârea domnului Octavian Bellu, prin care renunţă la funcţia de secretar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului. Regret acest fapt pentru că am avut o foarte bună colaborare. Este un act unilateral pe care nu-l pot comenta, dar m-aş bucura să se răzgândească şi să continue activitatea în MTS", susţine, vineri, Monica Iacob Ridzi, într-o declaraţie de presă.

Octavian Bellu a depus, vineri, la Secretariatul General al Guvernului un document în care solicită să fie eliberat din funcţia de secretar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS), invocând imposibilitatea de a mai lucra într-un sistem "blocat şi fără viitor".

În legătură cu afirmaţiile lui Octavia Bellu, Ridzi spune că "sistemul nu este nici blocat, nici lipsit de perspective", asigurând lumea sportului că fondurile care au fost alocate pentru acest domeniu rămân aceleaşi indiferent de sursa din care vor fi finanţate.

Ministrul Tineretului şi Sportului precizează că Guvernul va aloca direct, prin bugetul de stat, sumele necesare bugetelor ministerului şi ale federaţiilor în locul formulei anterioare, prin care banii proveneau din încasările realizate de organizatorii de pronosticuri şi pariuri sportive.

"Deşi Ministerul Tineretului şi Sportului nu a putut bloca adoptarea Ordonanţei de Urgenţă 77/2009, prin care era posibilă obţinerea de venituri suplimentare pentru Minister şi federaţii, în realitate acestea nu dispar. Dimpotrivă, MTS va primi în continuare aceste sume prin bugetul de stat", a mai spus Ridzi.

Octavian Bellu a spus că nu a discutat în prealabil nici cu premierul Emil Boc şi nici cu ministrul Monica Iacob Ridzi în legătură cu cererea sa de renunţare la funcţia de secretar de stat în MTS.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici