Ridzi: Nu mă simt deloc vinovată, nu am dorit dizolvarea comisiei

Ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, a declarat, marţi, înainte de audierea de la Comisia de anchetă de la Cameră, că nu se simte deloc vinovată, menţionând că nu a dorit dizolvarea comisiei şi anunţând că va trimite documentele solicitate în cel mai scurt timp posibil.

17 afișări
Imaginea articolului Ridzi: Nu mă simt deloc vinovată, nu am dorit dizolvarea comisiei

Ridzi: Nu mă simt deloc vinovată, nu am dorit dizolvarea comisiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu am dorit să fie dizolvată această comisie de anchetă, dimpotrivă vreau să vă spun că mă prezint astăzi în faţa Comisiei de anchetă fiind pentru mine o ocazie de a putea explica ceea ce până acum, din păcate, nu am reuşit, să explic tot ceea ce trebuie, legat de evenimentele din 2 mai. În plus, chiar doresc clarificarea acestor lucuri, în cel mai scurt timp posibil", a susţinut Monica Iacob Ridzi.

Întrebată dacă se simte vinovată, ministrul a spus că nu se simte deloc vinovată.

"Absolut deloc, dimpotrivă. Dacă m-aş fi considerat vinovată, cu siguranţă aş fi plecat până în acest moment", a spus ministrul democrat-liberal.

Ridzi a explicat că nu a cerut să nu mai existe această anchetă parlamentară, informând că înştiinţarea trimisă către Parlament este modul în care a interpretat ea Regulamentul, crezând că, dacă a primit acea înştiinţare de la procuror şi trimiţând-o cu bună credinţă către conducerea Camerei Deputaţilor, "este modul în care trebuie să se desfăşoare lucrurile în acest moment".

În ceea ce priveşte refuzul de a transmite documente comisiei, Ridzi a spus că a interpretat Regulamentul Camerei greşit.

"Am crezut că această Comisie îşi încetează de drept activitatea conform articolului 74 din Regulament", a menţionat Monica Iacob Ridzi.

Întrebată dacă a adus acum documentele necesare, Ridzi a spus că "documentele nu circulă aşa", anunţând că va înainta "toate documentele, în cel mai scurt timp posibil".

"Nu-mi doresc în niciun caz să obstrucţionez activiatea vreunei comisii, dimpotrivă, eu personal am cerut înfiinţarea acestei comisii, personal trimit zilnic celor de la DNA documente pentru soluţionarea acestui caz. Nici o secundă nu mi-am dorit să nu clarificăm toate aspectele legate de activităţile din 2 mai. Nu am plătit ştiri", a afirmat Monica Iacob Ridzi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici