Ridzi: Probabil am greşit considerând că încetează activitatea comisiei, trimit documentele până luni

Ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, a declarat, marţi, că probabil a greşit atunci când a considerat că ancheta parlamentară încetează de drept şi că nu a trimis Comisiei docuemntele solicitate, cerând un răgaz pentru a transmite documentele, o parte vineri, iar restul luni.

21 afișări
Imaginea articolului Ridzi: Probabil am greşit considerând că încetează activitatea comisiei, trimit documentele până luni

Ridzi: Probabil am greşit considerând că încetează activitatea comisiei, trimit documentele până luni (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Este timpul foarte scurt, de aceea vă rog să-mi permiteţi să pregătesc eventual până vineri o parte din documente şi până luni restul. Pentru că, între timp, vă spun că în fiecare zi îmi sunt solicitate de DNA zilnic documente. Au început deja audierile în acest caz, au venit de mai multe ori la minister", a susţinut Ridzi.

Ministrul PDL a menţionat că probabil a greşit considerând că ancheta parlamentară încetează de drept şi i-a informat pe deputaţi că, nefiind mai nimeni la Minister la momentul discuţiei, va avea nevoie de răgaz pentru a trimite documentele.

"Am considerat că această Comisie de anchetă îşi încetează de drept activitatea, am considerat că transmitarea tuturor documentelor către DNA este suficient. Porbabil că am greşit. Tocmai de aceea vă rog astăzi să-mi daţi un răgaz să vă trimit toate documentele solicitate. Pot să vă spun că nu voi putea până mâine (miercuri - n.r.) dimineaţă, îmi va fi foarte greu, nu mai am cum la ora aceasta, nu mai este nimeni în minister, iar la prima oră înţeleg că i-aţi chemat pentru audieri pe cei care ar putea să vă pună la dispoziţie documentele", a explicat Ridzi.

Ea a ţinut să le spună deputaţilor din Comisia de anchetă că zilnic îi sunt solicitate de DNA documente şi că e obligaţia sa să le pună la dispoziţie toate documentele.

"Legat de trimiterea documentelor către Comisie, pot să vă spun că eu cu bună credinţă am înaintat acel răspuns primit de la procororul de caz, crezând că este modul în care îndeplinesc procedura Camerei Deputaţilor, aşa am interpretat Regulamentul, ştiind că este o cercetare penală, în acest moment în curs, efectuată de către DNA", a mai spus Monica Ridzi.

Ministrul le-a mai spus deputaţilor că aşteaptă rezultatele rapoartelor, pentru că ea personal doreşte să nu planeze nicio suspiciune asupra minsiterului pe care îl conduce şi nici asupra sa şi le-a mulţumit pentru că i-au dat ocazia să-şi îmbunătăţească performanţa ca ministru şi să organizeze mai bine lucrurile.

Monica Iacob Ridzi a trimis Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor o scrisoare în care afirmă că, în temeiul Legii 304 coroborat cu Regulamentul Camerei, solicită conducerii insituţiei să ia act "că ancheta parlamentară încetează de drept" ca urmare a faptului că s-au declanşat procedurile urmării penale în dosarul 147/P/2009 al DNA.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici