România presează pentru a fi primită în spaţiul Schengen: discuţiile avute de Lucian Bode la Praga

Lucian Bode, ministrul de Interne al României, a participat ieri, la Praga (Republica Cehă), la discuţiile din cadrul Consiliului informal pe Justiţie şi Afaceri Interne organizat de Preşedinţia cehă a Consiliului Uniunii Europene.

1407 afișări
Imaginea articolului România presează pentru a fi primită în spaţiul Schengen: discuţiile avute de Lucian Bode la Praga

Printre temele abordate de reprezentantul României, aderarea la Schengen, dar şi teme arzătoare la ordinea zile, precum războiul din Ucraina şi discutarea de noi măsuri privind lupta contra abuzunul sexual asupra copiilor.

„Am participat astăzi la Praga la Consiliul informal Justiţie şi Afaceri Interne organizat de Preşedinţia cehă a Consiliului Uniunii Europene.
Pe agendă au figurat subiecte precum impactul războiului din Ucraina asupra securităţii europene, interoperabilitatea sistemelor europene IT, provocările viitoare în domeniul migraţiei, respectiv consolidarea luptei împotriva abuzului sexual asupra copiilor.

Totodată, discuţiile cu omologii europeni privind aderarea României la spaţiul Schengen au fost unul dintre obiectivele prioritare ale deplasării mele la Praga.

În acest sens, în marja lucrărilor Consiliului am avut o întrevedere bilaterală foarte bună cu doamna Ylva Johansson, comisar european pentru afaceri interne şi un prieten al României, căreia i-am mulţumit pentru susţinerea constantă arătată eforturilor noastre şi i-am solicitat sprijinul pentru urgentarea procedurilor la nivel european în vederea aderării României la spaţiul Schengen cât mai curând. Sunt încrezător în demersurile noastre, iar tendinţa existentă la nivel european faţă de aderarea României este favorabilă şi trebuie să o fructificăm ca atare.

Cu privire la impactul războiului din Ucraina asupra securităţii, în intervenţia mea am evidenţiat rolul esenţial al cooperării dintre statele membre şi Moldova, respectiv Ucraina, atât în privinţa aspectelor umanitare, cât şi în privinţa celor securitare. Comisia Europeană a coordonat exemplar acţiunile UE în acest sens şi am dat asigurări privind implicarea României în activităţile hub-ului de sprijin dedicat securităţii şi managementului frontierelor din Republica Moldova.

Cu privire la consolidarea luptei împotriva abuzului sexual asupra copiilor, România susţine noua propunere de Regulament lansat de Comisia Europeană care urmează să impună furnizorilor de servicii online o serie de responsabilităţi ce sunt atât de necesare pentru prevenirea săvârşirii unor fapte de exploatare sexuală a minorilor în mediul online”, a scris oficialul român pe Facebook.

Întâlnirea a fost marcată pe reţelele sociale şi de Ylva Johansson, comisar european pentru afaceri interne:

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici