România, promovată în cadrul „Zilei porţilor deschise” la instituţiile europene din Bruxelles | FOTO

România a fost promovată în cadrul „Zilei porţilor deschise” la instituţiile europene din Bruxelles, care a avut loc sâmbătă. Standul ţării noastre a fost conceput sub o formă interactivă, inclusiv prin intermediul unor instalaţii digitale, precum Butterfly Effect.

612 afișări
Imaginea articolului România, promovată în cadrul „Zilei porţilor deschise” la instituţiile europene din Bruxelles | FOTO

România promovată în cadrul „Zilei porţilor deschise” la instituţiile europene din Bruxelles | FOTO

Astfel, mii de persoane care au vizitat Consiliul UE au avut ocazia să afle mai multe informaţii despre România care deţine pentru prima oară Preşedinţia Consiliului UE.

„Acest eveniment de maximă vizibilitate la nivelul instituţiilor UE reprezintă un prilej excelent de familiarizare a celor care vizitează Consiliul cu ţara noastră, în calitatea sa de Preşedinţie a Consiliului UE. Promovăm aşadar România digitală, interactivă, creativă, elemente care se regăsesc printre priorităţile Preşedinţiei române a Consiliului UE. Iar vizitatorii au fost încântaţi. Este o plăcere să descoperim ce succes are standul României”, a declarat Luminiţa Odobescu, Ambasadorul României la UE, potrivit unui comunicat de presă al Reprezentanţei permanente a României la UE, remis MEDIAFAX.

De asemenea, vizitatorii au fost invitaţi să participe la concursuri de cunoştinţe generale despre România sau să explice în câteva cuvinte „ce înseamnă UE pentru mine?”, fiind premiaţi cu materiale promoţionale ale Preşedinţiei române a Consiliului UE, mai precizează comunicatul.

Potrivit sursei citate, cu prilejul evenimentului au fost inaugurate trei expoziţii speciale în clădirile Justus Lipsius şi Europa ale Consiliului:

- expoziţia de fotografie istorică dedicată celui mai frumos simbol al Centenarului Marii Românii, Regina Maria - „Regina Maria, ambasadorul irezistibil al istoriei şi artei tradiţionale româneşti”, realizată de Muzeul Judeţean de Istorie Braşov, în parteneriat cu Asociaţia Forums şi Muzeul Naţional Bran şi finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale;

- expoziţia „Mănăstiri şi Biserici din România” a artistului elveţian Anton Kaindl, lucrări ce aparţin colecţiei Reginei Maria de la Castelul Bran, parte din patrimoniul cultural al Muzeului Naţional din Bran, cu sprijinul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale;

- expoziţie de sculptură cu operele artistului român Vladimir Kazan.

„Ziua porţilor deschise” la instituţiile europene este un eveniment organizat anual, în mod tradiţional, cu ocazia Zilei Europei care se serbează pe 9 mai. Evenimentul urmăreşte familiarizarea publicului cu instituţiile europene, prin implicarea în activităţi organizate special pentru această ocazie şi anume vizite ghidate, dezbateri publice, jocuri interactive, concursuri etc. În cadrul Consiliului UE, fiecărui stat membru îi este alocat un stand special pentru promovare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici