Rus acuză membrii fostului guvern de "incompetenţă"

Ministrul de Interne, Ioan Rus, a afirmat, sâmbătă, că "greaua moştenire" lăsată de fosta guvernare "este chiar grea" şi demonstrează "incompetenţa celor care au gestionat treburile ţării".

223 afișări
Imaginea articolului Rus acuză membrii fostului guvern de "incompetenţă"

Ioan Rus (Imagine: Mircea Roşca - MediafaxFoto)

Rus a declarat, într-o conferinţă de presă la Cluj, că pe măsură ce se termină auditurile în ministere "fiecare ministru vede sumedeniile de nerealizări pe care fiecare instituţie le are, de la fonduri europene până la gestiunile interne şi angajamentele fiecărui ministru".

"O restricţie pe care actualul Guvern o are este legată de situaţia pe care am preluat-o în momentul în care am ajuns la guvernare. O anumită situaţie economică, politică şi socială, anumite stări de lucruri care nu sunt toate cele mai fericite şi care ne obligă la o anumită conduită. Greaua moştenire pe care am luat-o de la fostul Guvern este chiar grea, nu are rost să ne lamentăm, pentru că trebuie să găsim soluţii. Pe măsură ce se termină auditurile în ministere, fiecare ministru vede sumedeniile de nerealizări pe care fiecare minister le are, de la fonduri europene până la gestiunile interne şi angajamentele fiecărui ministru. Extrem de multe dintre ele sunt nerealizate, nefăcute, şi toate aceste lucruri demonstrează incompetenţa celor care au gestionat treburile ţării până acum o lună de zile, şi nimic altceva", a spus Rus.

Acesta a adăugat că este vizibilă "incompetenţa cu care au gestionat o sumă de lucruri care erau în interesul unei evoluţii pozitive a acestei ţărişoare".

"Fără să ne plângem, încercăm cu disperare să punem pe picioare mai multe mecanisme menite să îmbunătăţească viteza cu care evoluăm pozitiv şi noi ca şi ţară", a conchis ministrul de Interne.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici