Scandal politic pe motiv de COVID-19, la Vrancea. Prefectul ar fi intrat în contact cu o persoană infectată. Un deputat PSD îi cere să se izoleze

  • Un deputat PSD îi cere prefectului de Vrancea să se izoleze la domiciliu
  • Reprezentanţii Prefecturii anunţă că prefectul nu are simptome şi nici nu a fost informat despre includerea sa într-o anchetă epidemiologică
  • Parlamentarul social democrat mai spune că reprezentantul Guvernului în teritoriu ar putea ajunge la închisoare
773 afișări
Imaginea articolului Scandal politic pe motiv de COVID-19, la Vrancea. Prefectul ar fi intrat în contact cu o persoană infectată. Un deputat PSD îi cere să se izoleze

Scandal politic pe motiv de COVID-19, la Vrancea. Prefectul ar fi intrat în contact cu o persoană infectată. Un deputat PSD îi cere să se izoleze

Gheorghiţă Berbece, prefectul judeţului Vrancea, este suspect de infectare cu coronavirus după ce a intrat în contact cu o persoană diagnosticată pozitiv cu COVID-19. 

Discuţiile au apărut după ce s-a aflat că fostul comandant militar al Spitalului Judeţean din Focşani, Alexandru Keresztes, s-ar fi infectat cu COVID-19. Colonelul a fost eliberat din funcţie săptămâna trecută, dar anterior a intrat în contact cu prefectul judeţului Vrancea, Gheorghiţă Berbece (foto). Prin intermediul unui comunicat de presă, deputatul PSD, Dragoş Bârlădeanu, i-a solicitat prefectului să se izoleze la domiciliu pentru a nu-i îmbolnăvi pe angajaţii Prefecturii şi pe şefii instituţiilor importante din Vrancea.

„Prefectul să intre în autoizolare ca să nu infesteze Prefectura Vrancea. În   calitate   de   deputat,   solicit   demararea,   în   regim   de   urgenţă,   a   unei   anchete epidemiologice   privind  contactele   directe  ale   fostului  comandant   militar   al   Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Sfântul Pantelimon”, Focşani, col. Dr. Alexandru Keresztes, internat în Spitalul „Regina Maria”, Braşov, cu Covid-19. Nu este nici un secret faptul că fostul comandant militar a avut o întâlnire de lucru vineri cu prefectul Judeţului Vrancea”, scrie în comunicatul de presă semnat de deputatul PSD, Dragoş Bârlădean. 

„În acest moment prefectul este contact direct al unui infestat   Covid-19   şi   poate,   la   rândul  domniei   sale,   să   infesteze   personalul   Instituţiei Prefectului dar şi pe şefii de arme – comandantul Garnizoanei Focşani, inspectorul şef al IPJ Vrancea, inspectorul şef al IJJ Vrancea - cu care are întâlniri zilnice. Prefectul trebuie să intre imediat în autoizolare până la demararea anchetei epidemiologiceşi apoi să fie internat în spital, aşa cum s-a procedat cu toate persoanele diagnosticate Covid-19”, mai scrie în comunicat.

Reprezentanţii Prefecturii se apără şi spun că nu au primit nici o informare oficială privind poziţia prefectului Berbece pe o listă cu posibili contacţi ai persoanei infectate.

„Nu am fost informaţi că ar face subiectul unei anchete epidemiologice. Domnul prefect trecea pe la spital zilnic unde se întâlnea cu comandantul în curte, în birou. Pot spune sigur că atât domul comandant cât şi domnul prefect poartă mască şi mănuşi în permanenţă. Ei s-au văzut ultima dată pe 7 sau pe 8 mai. Prefectul nu prezintă nici un simptom, nu a primit nici o înştiinţare. Dacă va fi stabilit drept contact, ar putea sta în 14 zile în izolare”, i-a declarat corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Vrancea, Adrian Creţu.

Deputatul PSD a mai spus că prefectul riscă să ajungă la închisoare dacă răspândeşte virusul în comunitate.

„Atragem   atenţia   atât   conducerii   DSP   Vrancea   cât   şi   Instituţiei   Prefectului   Judeţului Vrancea   că   nerespectarea   măsurilor   privitoare   la   prevenirea   sau   combaterea   bolilor infecto contagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă, conform Codului Penal”, precizează deputatul Bârlădeanu, la finalul comunicatului de presă.

Surse din judeţul Vrancea confirmă faptul că cel puţin două din cele patru persoane care au compus conducerea militară a Spitalului Judeţean din Focşani au fost testate, iar rezultatele au ieşit negative.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici