Scandalul privind întâlnirea Siminei Tănăsescu cu judecătorul P. Lăzăroiu. Ce spune ministrul Justiţiei

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, spune că el, în calitate de judecător, nu ar fi dat curs solicitării unui consilier prezidenţial, aşa cum a procedat Petre Lăzăroiu. ”Probabil a primat regula cealaltă, că e un domn”, afirmă Toader.

1244 afișări
Imaginea articolului Scandalul privind întâlnirea Siminei Tănăsescu cu judecătorul P. Lăzăroiu. Ce spune ministrul Justiţiei

Scandalul privind întâlnirea Siminei Tănăsescu cu judecătorul P. Lăzăroiu. Ce spune ministrul Justiţiei

Tudorel Toader a fost întrebat la Suceava despre scandalul provocat de întâlnirea Siminei Tănăsescu cu judecătorul Petre Lăzăroiu.

Eu am fost coleg cu domnul judecător Lăzăroiu la Curte, sunt coleg cu doamna Tănăsescu la facultăţile de drept. Evident că am interferat profesional de foarte multe ori. (...) Nu am vorbit cu domnul judecător Lăzăroiu, dar eu, personal, ca judecător, nu aş fi dat curs solicitării unui consilier prezidenţial. La ce? Şi într-o perioadă atât de frământată! Să îi dea două cărţi de fiscal? Nici măcar nu i-a spus dinainte – veniţi să vă dau două cărţi”, a răspuns Toader.

Acesta a adăugat că, ”într-o anumită regulă de protocol, categoric judecătorul este deasupra”.

”Probabil aici a primat regula cealaltă, că e un domn şi dat curs acestei invitaţii. Eu nu aş fi dat curs invitaţiei. Este absolut nefiresc ca un consilier să îi spună unui judecător <vedeţi că un ONG a făcut la Preşedinţie nu ştiu ce solicitare de revocare>. (…) Doamna Tănăsescu cunoaşte foarte bine Legea 47 din 92 care permite reinvestirea pe mandat întreg când restul este mai mic de 3 ani, ca să intri în procedura celor trei ani când se schimbă componenţa Curţii Constituţionale şi se fac alegeri. Da, este cel puţin nefiresc”, a mai spus Toader.

Simina Tănăsescu a fost acuzată că a încercat să facă presiuni asupra judecătorului Curţii Constituţionale, Petre Lăzăroiu, căruia i-a spus că "are o sarcină ingrată", de a-i vorbi despre revocarea sa de la CCR, în acest sens fiind depusă o sesizare a unui ONG la Preşedinţie.

Consilierul prezidenţial, Simina Tănăsescu, a demisionat apoi din funcţie.

La scurt timp după izbucnirea scandalului, Administraţia Prezidenţială a anunţat că în discuţia pe care Simina Tănăsescu a avut-o cu judecătorul CCR, nu a reprezentat Administraţia Prezidenţială.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici