Scutaru i-a cerut lui Tăriceanu rediscutarea deciziei privind tichetele cadou

Deputatul PNL George Scutaru a ridicat, miercuri, în şedinţa BPC, problema rediscutării deciziei Guvernului de a interzice acordarea tichetelor cadou, poziţia sa fiind susţinută ulterior şi de Bogdan Olteanu, Cristian Adomniţei sau Dan Radu Ruşanu, au declarat pentru MEDIAFAX surse liberale.

20 afișări
Imaginea articolului Scutaru i-a cerut lui Tăriceanu rediscutarea deciziei privind tichetele cadou

Scutaru i-a cerut lui Tăriceanu rediscutarea deciziei privind tichetele cadou (Imagine: Mediafax Foto)

Conform surselor citate, deputatul George Scutaru a ridicat primul problema tichetelor cadou, solicitându-i premierului discutarea acestui subiect în şedinţa BPC, după epuizarea punctelor de pe ordinea de zi legate de campania electorală. El a susţinut că merită ca acest subiect să fie rediscutat şi reanalizat din punct de vedere politic.

Poziţia lui Scutaru a fost susţinută ulterior de către preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, precum şi de către vicepreşedintele formaţiunii Dan Radu Ruşanu, au susţinut aceleaşi surse, care au menţionat că de la şedinţă a lipsit ministrul Transporturilor Ludovic Orban.

În urma acestor discuţii, preşedintele PNL, premierul Călin Popescu Tăriceanu, i-a solicitat ministrului de Finanţe, Varujan Vosganian, să elaboreze în zilele următoare o evaluare a impactului pe care l-ar avea asupra bugetului menţinerea tichetelor cadou, au precizat sursele citate.

"Biroul Politic Central a cerut domnului ministru de Finanţe, Varujan Vosganian, să evalueze impactul real asupra cheluielilor publice al tichetelor cadou şi, în cazul în care acest impact nu afectează echilibrul bugetar, să aprobe eliberarea tichetelor cadou", a declarat, miercuri seară, la finalul şedinţei Biroului Permanent Central, vicepreşedintele PNL Teodor Meleşcanu. El a menţionat că ministrul de Finanţe trebuie să elaboreze raportul până la sfârşitul săptămânii.

Guvernul a interzis instituţiilor publice, prin ordonanţă de urgenţă, să mai acorde angajaţilor tichete cadou, un bonus valoric de care salariaţii au beneficiat până în prezent la evenimente importante, precum Sărbătorile de Paşti şi de Crăciun, ca o recompensă sau motivare suplimentară salariului.

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie a cerut Guvernului abrogarea articolului care prevede interzicerea acordării tichetelor cadou angajaţilor din instituţiile publice, apreciind că acesta încalcă principiul descentralizării financiare şi administrative.

Şi Federaţia Naţională Sindicală din Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (FNS "Pro.Asist") protestează faţă de prevederile ordonanţei de Guvern şi acuză Executivul că tergiversează promovarea unui sistem de salarizare unitar în sistemul bugetar.

Preşedintele PDL Emil Boc a declarat, miercuri, că ordonanţa Guvernului privind interzicerea tichetelor cadou pentru profesori reprezintă o sfidare fără precedent la adresa cadrelor didactice şi a administraţiilor locale, iar primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a cerut premierului să abroge actul normativ.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a justificat, miercuri, decizia Guvernului de a interzice acordarea tichetelor cadou prin necesitatea aplicării unei politici salariale "strânse", corelată cu performanţele economiei, şi a apreciat măsura ca fiind una corectă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici