Scutaru: PDL şi PSD au susţinut că este nevoie de un nou pachet de legi privind siguranţa naţională

Parlamentarii PDL şi PSD au susţinut, miercuri, la întâlnirea conducerilor Comisiilor de apărare şi de supraveghere a activităţii SRI şi SIE, că este nevoie de un nou pachet de legi privind siguranţa naţională, a declarat deputatul George Scutaru (PNL).

19 afișări

Scutaru, care este vicepreşedinte al Comisiei de apărare a Camerei Deputaţilor, a precizat pentru MEDIAFAX că, la propunerea preşedintelui Comisiei SRI Cezar Preda (PD-L), conducerile comisiilor de apărare şi a comisiilor SRI şi SIE s-au întâlnit cu doi reprezentanţi ai SRI, din departamentul tehnic, pentru a discuta pe tema proiectelor de lege privind siguranţa naţională.

Potrivit lui Scutaru, din discuţii a reieşit că grupurile parlamentare vor trebui să discute cu partidele lor dacă în Legislativ ar urma să se reia discuţia pachetului de legi privind siguranţa naţională şi dacă ar trebui constituită o comisie parlamentară similară cu cea care analizează Codurile juridice, comisie care să dezbată proiectele de lege privind siguranţa naţională.

"PNL a susţinut că această comisie ar trebui să analizeze pachetul de legi privind siguranţa elaborat de PNL, care poate fi modificat de majoritatea parlamenatră, în timp ce reprezentanţii PSD şi ai PD-L au spus că ar trebui elaborate noi proiecte privind siguranţa, care să fie dezbătute de Legislativ", a precizat Scutaru.

El a mai spus că propunerea constituirii unei comisii similare cu cea a Codurilor a aparţinut preşedintelui Comisiei parlamentare de supraveghere a activităţii SIE Gabriel Vlase (PSD).

"A rămas ca fiecare grup parlamentar să se consulte cu propriul partid dacă să se ia de la zero activitatea de concepere a legile siguranţei naţionale şi dacă să se constituie această comisie parlamentară. Din discuţii, a reieşit preferinţa reprezentanţilor majorităţii parlamentare de a elabora ei aceste legi ale siguranţei", a adăugat deputatul liberal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici