Secretarul britanic al Apărării despre Putin: o recunoaştere a faptului că invazia în Ucraina eşuează

Secretarul britanic al Apărării Ben Wallace spune că anunţul lui Putin este o recunoaştere a faptului că invazia rusă "eşuează".

164 afișări
Imaginea articolului Secretarul britanic al Apărării despre Putin: o recunoaştere a faptului că invazia în Ucraina eşuează

Hepta

Ben Wallace a declarat că discursul lui Putin de miercuri, în care a a anunţat o mobilizare parţială şi a ameninţat cu desfăşurarea de arme nucleare în război, indică faptul că "Ucraina câştigă".

"Încălcarea de către preşedintele Putin a propriilor promisiuni de a nu mobiliza populaţia şi anexarea ilegală a unor părţi din Ucraina sunt o recunoaştere a faptului că invazia sa eşuează", a declarat Wallace. "El şi ministrul său al Apărării au trimis zeci de mii de cetăţeni ai lor la moarte, prost echipaţi şi prost conduşi", a adăugat Wallace.

"Nici ameninţările şi nici propaganda nu poate ascunde faptul că Ucraina câştigă acest război, comunitatea internaţională este unită, iar Rusia devine o paria globală", a adăugat ministrul.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a declarat că Rusia va încerca să distrugă Ucraina - şi să îi schimbe graniţele. "Vom face tot ce putem împreună cu aliaţii noştri, astfel încât NATO să sprijine şi mai mult Ucraina pentru ca aceasta să se poată apăra", a declarat el.

Morawiecki a cerut mai mult ajutor pentru Kiev din partea aliaţilor occidentali.

Premierul Republicii Cehe, Petr Fiala, a declarat că mobilizarea parţială "este o încercare de a intensifica şi mai mult războiul pe care Rusia l-a lansat împotriva Ucrainei" şi "o dovadă în plus că Rusia este singurul agresor".

Fiala a declarat că este esenţial continuarea ajutorării Ucrainei şi că este în interesul Cehiei să continue să facă acest lucru.

Republica Cehă a fost prima ţară care a trimis arme grele Ucrainei, iar de atunci a trimis tancuri, elicoptere şi sisteme de artilerie.

Vicecancelarul Germaniei, Robert Habeck, descrie mobilizarea ca fiind "un alt pas rău şi greşit al Rusiei".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici