Secretarul general PNL, despre cererea lui Dăncilă către Iohannis: Încearcă o formă de manipulare politicianistă

Secretarul general al PNL Robert Sighiartău a declarat că mesajul premierului Viorica Dăncilă, prin care îi cere lui Klaus Iohannis să promulge cât mai repede bugetul pentru a putea aplica măsură de mărire a alocaţiilor pentru copii de la 1 martie, este o formă de manipulare politicianistă.

256 afișări
Imaginea articolului Secretarul general PNL, despre cererea lui Dăncilă către Iohannis: Încearcă o formă de manipulare politicianistă

Secretarul general PNL, despre cererea lui Dăncilă către Iohannis: Încearcă o formă de manipulare politicianistă

„Este o formă de manipulare ceea ce face doamna prim-ministru, pentru că Legea bugetului de stat, pe lângă faptul că guvernarea a venit foarte târziu cu acest buget, ei erau obligaţi să vină anul trecut, ei acum încearcă o formă de manipulare specifică să vină să pună presiune pe preşedintele României. PNL a spus foarte clar că această lege a bugetului este foarte dăunătoare pentru români. Noi nu suntem de acord cu această lege. Asta nu are nicio legătură cu majorarea alocaţiilor pentru copii. Ei acum încearcă o formă de manipulare politicianistă, dar românii ştiu foarte clar ce se întâmplă. În momentul în care preşedintele are vreo sesizare la vreun articol, vom şti şi noi”, a declarat Robert Sighiartău, marţi, la Parlament.

Liberalul adăugat că deţi PNL nu este de acord cu Legea bugetului, însă se bucură că Guvernul a adoptat marţi o OUG pentru mărirea alocaţiior.

„Voinţa românilor exprimată prin PNL a învins. Copiii vor avea, de la 1 martie, alocaţia de stat majorată. După 5 luni de luptă în Parlament, după 5 luni de luptă cu această guvernare PSD-ALDE care a votat de dou ori împotrivă, mă bucur că astăzi Guvernul a aprobat această măsură şi acest amendament pe care PNL l-a avut în Parlament. Mă bucur că astăzi Guvernul a fost obligat să dea o OUG care să mjoreze alocaţiile copiilor”, a explicat Sighiartău.

Reacţia liberalului vine după ce premierul Viorica Dăncilă i-a cerut marţi preşedintelui Klaus Iohannis să promulge cât mai rapid legea bugetului de stat pentru ca Executivul să mărească de la 1 martie alocaţiile copiilor. Ea a spus că în şedinţa de marţi va fi adoptat o OUG care va permite acest lucru.

PSD a reacţionat marţi şi a acuzat PNL, marţi, de ”minciună, scandal şi demagogie”, susţinând că liberalii duc o campanie mincinoasă în care susţin că datorită lor ar fi crescut alocaţiile la copii şi că acestea vor creşte pentru că Legea bugetului a fost adoptată cu voturile PSD, ALDE, UDMR şi minorităţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici