Sectorul 4 începe construcţia unui teatru în zona de sud a Bucureştiului

ADVERTORIAL

1400 afișări
Imaginea articolului Sectorul 4 începe construcţia unui teatru în zona de sud a Bucureştiului

Sectorul 4 începe construcţia unui teatru în zona de sud a Bucureştiului

Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti continuă să implementeze proiecte care aduc plusvaloare comunităţii locale şi care, totodată, asigură respectarea drepturilor cetăţenilor în privinţa accesului la servicii culturale de calitate. Proiectul este pus în practică urmare a unor cercetări sociologice, conform cărora locuitorii Sectorului 4 întâmpină dificultăţi în a avea acces la cultură, acest aspect fiind cauzat de faptul că în sudul Bucureştiului nu există nicio instituţie cultural-artistică de nivelul unui teatru, iar deplasarea spectatorilor către sălile de spectacol din centrul oraşului nu este doar costisitoare, ci şi extrem de obositoare.

În aceste condiţii, a fost clară necesitatea înfiinţării unei astfel de instituţii culturale, la care să aibă acces toate categoriile de public, începând de la copiii de grădiniţă şi până la seniorii Sectorului 4.

„Este un privilegiu să avem astăzi posibilitatea să începem şi ultima promisiune pe care am făcut-o în anul 2020. Am promis că facem un teatru şi da, am început, astăzi, efectiv, construcţia unui obiectiv de care comunitatea noastră, şi nu numai, are nevoie. Oamenii au nevoie de cultură. Accesul comunităţii Sectorului 4 la ceea ce înseamnă spectacole, actori, socializare din punctul acesta de vedere nu se poate face din vorbe, ci avem nevoie de exemple clare, de exemple explicite, de lucruri concrete cum astăzi, în baza unei autorizaţii de construire, putem să vorbim despre noul teatru din Sectorul 4. În ultimii ani, comunitatea Sectorului 4 a adoptat o viziune modernă şi durabilă de dezvoltare. Dovadă sunt străzile curate, iluminate, infrastructura educaţională, creşele, grădiniţele, şcolile, liceele, infrastructura sanitară, unităţile medicale pe care deja le-am inaugurat şi pe cele pe care leam început şi vom începe, infrastructura de transport, pasajele, lărgirile şi toate acestea, obiective realizate cu un aport important din bugetul local pe de-o parte, din programe guvernamentale pe de altă parte şi, mai presus decât orice, din bani europeni. Pentru că banii europeni, apartenenţa la Uniunea Europeană, a reprezentat o şansă de dezvoltare pentru comunitatea Sectorului 4”, a declarat Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4, în cadrul unei conferinţe de presă.

În momentul de faţă, a fost încheiată procedura de proiectare a acestui edificiu şi a fost emis ordinul de începere a lucrărilor de construire a primului şi singurului teatru din Sectorul 4, ridicat în Parcul Orăşelul Copiilor, cu acces din Şoseaua Olteniţei. Lucrările vor dura aproximativ doi ani şi vor costa cel mult 10 milioane de euro.

lădirea, cu un design futurist, va avea o suprafaţă desfăşurată de 2.600 mp, dispusă pe parter, etajul 1, supantă şi terasă circulabilă. Conform proiectului tehnic întocmit de specialişti, incinta noului teatru va avea o sală de spectacole de aproximativ 250 de locuri, două săli de conferinţe, spaţii pentru birouri, precum şi o zonă de relaxare şi socializare amenajată pe terasa circulabilă. Toţi copiii din Sectorul 4 vor avea acces la această facilitate culturală, unde vor putea viziona spectacole de teatru, concerte şi vor putea participa la diverse evenimente culturale, precum expoziţii de pictură, de fotografie, lansări de carte etc.

Totodată, sălile de spectacol vor putea fi puse la dispoziţia grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din sector, care vor dori să organizeze aici diverse activităţi artistice, vernisaje, spectacole pentru copii şi tineri. Mai mult, părinţii îi vor putea duce pe cei mici, în timpul liber, la cursuri de actorie, muzică sau balet.

În semn de mulţumire pentru implicarea Sectorului 4 în domeniul cultural-artistic, la conferinţa de presă a fost prezentă şi actriţa Monica Davidescu, alături de mai mulţi colegi de breaslă.

„Vă mulţumesc pentru atenţia pe care o acordaţi culturii, mai ales în condiţiile în care Bucureştiul nu are acum, nici măcar un singur festival de teatru, cum există, spre exemplu, la Craiova. Ştiu că domnul primar Daniel Băluţă a încercat şi în trecut să găsească locaţia potrivită pentru acest teatru şi mă bucur că a reuşit deja să înceapă aceste lucrări aici, atât de aproape de parc.”, a declarat actriţa. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici