Şedinţă de Guvern, într-o nouă formulă: Premierul Ludovic Orban şi vicepremierul Raluca Turcan au ajuns la Palatul Victoria/ Klaus Iohannis participă la preluarea mandatului unor miniştri

Premierul Ludovic Orban a ajuns, marţi, cu puţin înainte de ora nouă, la Palatul Victoria, însoţit de vicepremierul Raluca Turcan. În cursul zilei de marţi ar urma să aibă loc a doua reuniune a Cabinetului Orban.

3678 afișări
Imaginea articolului Şedinţă de Guvern, într-o nouă formulă: Premierul Ludovic Orban şi vicepremierul Raluca Turcan au ajuns la Palatul Victoria/ Klaus Iohannis participă la preluarea mandatului unor miniştri

Şedinţă de Guvern, marţi. Iohannis participă la preluarea mandatului unor miniştri

UPDATE Premierul Ludovic Orban şi vicepremierul Raluca Turcan au ajuns la Palatul Victoria

Premierul Ludovic Orban, împreună cu vicepremierul Raluca Turcan au ajuns la Palatul Victoria, cu puţin înainte de ora nouă.


Guvernul Orban va avea, marţi, a doua reuniune a Cabinetului, în care ar putea aproba o ordonanţă de urgenţă pentru comasarea numărului de ministere, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX. Klaus Iohannis va participa la preluarea mandatului unor miniştri.

La prima şedinţă informală de luni seara a Guvernului Orban, care a durat în jur de două ore, au fost discuţii despre programul de marţi al noului Executiv, în special despre programul pe care Klaus Iohannis şi Ludovic Orban urmează să îl aibă împreună.

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, marţi, la ceremoniile de preluare a mandatelor miniştrilor de Externe, de la ora 11.00, Afacerilor Interne, de la 11.45, Apărării Naţionale, de la 12.30, precum şi Justiţiei, de la 13.15, potrivit unui anunţ al Administraţiei Prezidenţiale remis MEDIAFAX.

La şedinţa informală de luni a Guvernului Orban au fost discuţii şi despre priorităţile Executivului. Cu toate acestea, ora şedintei de marţi a Cabinetului Orban nu a fost încă stabilită, deoarece depinde de organizarea pe ministere, respectiv predarea-primirea portofoliilor, au mai explicat sursele menţionate, pentru MEDIAFAX.

Premierul Ludovic Orban a declarat, în debutul şedinţei informale de luni, că preşedintele Klaus Iohannis este invitat şi la următoarea şedinţă a Executivului.

La rândul său, şeful statului a transmis noului premier şi miniştrilor că deşi noul Executiv va avea un mandat scurt, acesta va fi „unul puternic şi de succes”.

Guvernul Orban, care are 16 miniştri, un vicepremier şi un prim-ministru, a primit luni votul de învestitură în Parlament, iar în aceeaşi seară echipa Cabinetului Orban a depus jurământul la Cotroceni.

Taguri:
guvern,
orban,
iohannis

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici