Şeful Cancelariei prim-ministrului: Am dat câte au fost necesare. Nu ştiu câte ordonanţe de urgenţă au avut avizul CES

Ionel Dancă a declarat că nu ştie câte dintre cele 25 de ordonanţe de urgenţă adoptate marţi aveau avizul Consiliului Economic şi Social. Şeful Cancelariei prim-ministrului a adăugat că Guvernul a adoptat "câte ordonanţe de Urgenţă au fost necesare", întrebat de numărul acestora.

2632 afișări
Imaginea articolului Şeful Cancelariei prim-ministrului: Am dat câte au fost necesare. Nu ştiu câte ordonanţe de urgenţă au avut avizul CES

Şeful Canceraliei prim-ministrului ,despre OUG-urile adoptate

"După cum aţi observat şedinţa de Guvern este foarte transparentă şi vă ţinem la curent în timp real cu ceea ce se întâmplă în şedinţă pe cât posibil şi sigur că în cadrul acesteia se dezbat propuneri pentru reglementarea a numeroase situaţii care necesită o reglementare. Unele dintre ele reuşesc să parcurgă tot circuitul de avizare şi să intre în formă finală pentru adoptare, altele nu reuşesc. Din câte cunosc eu toate proiectele de OUG care au intrat astăzi în şedinţa de Guvern pe ordinea de zi au fost trimise la Consiliul Economic şi Social, nu ştiu să vă spun dacă a avut loc şedinţa de plen a acestui Consiliu şi câte dintre acestea au şi intrat în şedinţa Consiliului"

Ione Dancă a precizat că şedinţa nu a fost una "efervescentă", cum s-a vehiculat în spaţiul public şi că a fost o şedinţă normală.

"Eferverscentă nu aş putea spune. Într-adevăr a fost o şedinţă lungă şi actele normative pe care trebuie să le adopte Guvernul sunt multe şi România nu a mai fost guvernată de mult timp. A fost o şedinţă lungă. S-au luat multe pauze pentru punerea în acord a diverselor proiecte legislative. Consider că a fost o şedinţă normală pentru o guvernare care vrea să facă o Românie normală", a spus Dancă.

Întrebat câte OUG-uri au fost adoptate în şedinţa de Guvern, şedul Cancelariei premierului a declarat că au fost adoptate "câte ordonanţe au fost necesare".

Guvernul a adoptat în şedinţa de Guvern de marţi 25 de ordonanţe de urgenţă, printre care OUG privind organizarea alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi Senat şi OUG pentru accesul spitalelor private la programele publice de sănătate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici