Senator USR, acuzaţii la adresa ministrului Educaţiei: Cîmpeanu taie pe ascuns bursele sociale ale liceenilor din mediul rural

Senatorul USR Irineu Darău afirmă că ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a anulat bursele sociale acordate elevilor din mediul rural care merg la liceu în altă localitate: „România Educată se dovedeşte o mare ipocrizie sub bagheta ministrului Câmpeanu”.

286 afișări
Imaginea articolului Senator USR, acuzaţii la adresa ministrului Educaţiei: Cîmpeanu taie pe ascuns bursele sociale ale liceenilor din mediul rural

„Ultima bătaie de joc a ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, faţă de elevi şi părinţi este tăierea, pe ascuns, a burselor sociale de 200 de lei pe care le primeau elevii de la sate care fac liceul în altă localitate. USR îi cere ministrului Cîmpeanu abrogarea ordinului de ministru emis în 7 septembrie şi revenirea la situaţia iniţială, astfel încât elevii de liceu navetişti să beneficieze de burse sociale în continuare”, potrivit unui comunicat de presă.

Conform sursei citate, decizia de tăiere a acestor burse vine în continuarea unei alte probleme pentru 430.000 de elevi navetişti „care reîncep odată cu şcoala şi calvarul decontărilor”. Potrivit semnatarilor, la rectificarea bugetară, ministrul Educaţiei „nu a cerut bani pentru transportul elevilor, ci a mutat problema în curtea autorităţilor locale”.

Liderii USR susţin că rezultatul direct al deciziilor lui Sorin Cîmpeanu va fi creşterea ratei de abandon şcolar.

„Parcă în fiecare zi se mai întâmplă câte ceva care subminează şansele copiilor la o educaţie de calitate. România Educată se dovedeşte o mare ipocrizie sub bagheta ministrului Câmpeanu, cu girul preşedintelui Iohannis. În mod ascuns şi absolut revoltător, ordinul de ministru care taie bursa socială acordată elevilor din mediul rural care merg la liceu în altă localitate mai dă o lovitură echităţii şi accesului la educaţie - în vreme ce se afirmă demagogic că se urmăreşte scăderea abandonului şcolar. Avem încă o dovadă că fiecare zi în care Cîmpeanu e ministru este nu doar o zi pierdută, ci şi un pericol real pentru copii, părinţi şi dascăli”, spune senatorul Irineu Darău, membru în Comisia de Educaţie din Senat.

USR consideră că este „un afront faţă de milioanele de copii şi părinţi din România faptul că PSD şi PNL găsesc bani pentru pensiile speciale şi pentru miile de sinecuri create pentru membrii de partid, dar nu găsesc bani pentru elevii din mediul rural care vor să înveţe”. aleagă o carieră în învăţământ.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici