Senatorul Frunda Gyorgy se declară surprins de decizia CC

Senatorul UDMR Frunda Gyorgy s-a declarat "surprins" de decizia Curţii Constituţionale care a decis, miercuri, că Ordonanţa de urgenţă prin care a fost amânată, până la 1 aprilie 2009, aplicarea legii de majorare cu 50 la sută a salariilor cadrelor didactice, este neconstituţională.

17 afișări
Imaginea articolului Senatorul Frunda Gyorgy se declară surprins de decizia CC

Senatorul Frunda Gyorgy se declară surprins de decizia CC

Frunda a declarat că, probabil, Curtea Constituţională a considerat că printr-o ordonanţă nu se poate modifica o lege, într-un interval scurt, şi că probabil CCR a interpretat ordonanţa ca pe o încercare a Executivului de a interveni pentru a bloca o decizie a Parlamentului.

"Pentru mine e o surpriză, nu pot să mă pronunţ pe fond, pentru că n-am văzut motivarea. Probabil CCR a considerat că printr-o ordonanţă nu poţi modifica o lege, într-un interval aşa de scurt. Bine, în general se poate, dar cred că a văzut în această ordonanţă intenţia prorogării unei legi. Probabil a considerat că singura puterea legislativă e Parlamentul şi Guvernul nu poate interveni peste o lege dată de acesta, ca s-o amâne. E ceva adevăr constituţional în treaba aceasta", a spus Frunda.

Curtea Constituţională a decis, miercuri, că Ordonanţa de urgenţă prin care a fost amânată, până la 1 aprilie 2009, aplicarea legii de majorare cu 50 la sută a salariilor cadrelor didactice este neconstituţională.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici