Senatorul Mihail Antonie renunţă la PDL şi candidează din partea PSD

Senatorul Mihail Antonie, anunţat drept candidat al PDL Mureş în colegiul nr. 4 pentru Senat, a declarat, sâmbătă, că a renunţat la această nominalizare pentru a candida din partea PSD, tot la Senat, dar într-un colegiu în care consideră că are mai multe şanse, respectiv în zona Sighişoara.

81 afișări
Imaginea articolului Senatorul Mihail Antonie renunţă la PDL şi candidează din partea PSD

Senatorul Mihail Antonie renunţă la PDL şi candidează din partea PSD

"Nu sunt încă membru al PSD, dar m-am înţeles cu ei (cei de la PSD - n.r.) pentru colegiul 3 Senat, Sighişoara. Nu este încă nimic semnat, dar asta e direcţia pe care o voi urma", a declarat Mihail Antonie corespondentului MEDIAFAX.

Senatorul, care este singurul parlamentar al PDL Mureş, a precizat că decizia sa vine pe fondul neînţelegerilor cu preşedintele filialei democrat-liberale, Dorin Florea, care l-a anunţat drept candidat pentru Senat în colegiul 4, Valea Mureşului, deşi el consideră că are mai multe şanse în colegiul 3, Sighişoara.

La rândul său, preşedintele PSD Mureş, Alexandru Petru Frătean, a confirmat informaţia.

"Această mutare este acceptată, în principiu, la nivel central, practic nu cred că mai poate interveni ceva. Urmează formalităţile interne", a declarat şeful PSD Mureş, Alexandru Petru Frătean.

De cealaltă parte, liderul PDL Mureş, Dorin Florea, s-a declarat surprins de veste, însă a susţinut că plecarea lui Antonie nu afectează foarte tare partidul.

"Eu nu cred, sper nu fie adevărat. Dar Frătean este obişnuit cu trădările (Frătean a fost, în urmă cu mai mulţi ani, lider al PD - n.r.). Cine trădează o dată, trădează toată viaţa lui. Domnul Antonie până ieri era la PNL, acum vorbeşte pentru PSD", a declarat Florea.

El a susţinut că trecerea lui Antonie de la PNL la partidul său, PDL, în urmă cu aproximativ doi ani, a fost "o chestiune de opţiune personală". Întrebat dacă are un înlocuitor pentru Antonie în colegiul 4 pentru Senat, Florea a răspuns: "Înlocuitori de categoria asta am zeci".

Singurul parlamentar al PDL Mureş, senatorul Mihail Antonie, a trimis, în urmă cu câteva zile, un memoriu conducerii centrale a partidului, nemulţumit de colegiul în care a fost repartizat pentru a candida în această toamnă.

Liderul PDL Mureş, Dorin Florea, declara, tot marţi, că nu crede ca liderii centrali ai partidului să intervină, pentru că aceştia nu sunt preocupaţi de repartizarea candidaţilor pe colegii. "Decizia este a conducerii judeţene. Nu punem în colegiile sută la sută sigure decât candidaţi sută la sută siguri. Cred că domnul Antonie este mai potrivit în funcţie executivă decât legislativă", spunea Florea.

De asemenea, potrivit lui Florea, senatorul a fost prezent atunci când le-a promis oamenilor, la Sighişoara, că în colegiul lor va candida un sighişorean.

Lista candidaţilor PDL Mureş urma să fie validată, marţi, la nivel central, însă, potrivit lui Antonie, a fost "pusă deoparte", în încercarea de a se ajunge la o înţelegere amiabilă.

Senatorul Mihail Antonie a fost ales, în 2004, parlamentar al Alianţei D.A. din partea liberalilor, apoi a demisionat din PNL şi, după o perioadă de independenţă, a trecut la PD, devenit ulterior PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici