Senatul nu a primit până vineri o demisie a lui Darius Vâlcov din funcţia de senator

Senatul nu a primit până vineri o demisie a lui Darius Vâlcov din funcţia de senator, deşi avocata acestuia, Lucia Furtună, anunţase încă de marţi că acesta a demisionat din funcţie.

229 afișări
Imaginea articolului Senatul nu a primit până vineri o demisie a lui Darius Vâlcov din funcţia de senator

Senatul nu a primit până vineri o demisie a lui Darius Vâlcov din funcţia de senator (Imagine: Codrin Prisecaru/Mediafax Foto)

Reprezentanţi ai Senatului au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX că la registratura instituţiei nu a fost primită nicio solicitare de demisie din partea lui Darius Vâlcov.

Marţi, în ziua în care procurorii DNA au cerut instanţei supreme emiterea unui nou mandat de arestare preventivă pe numele fostului ministru al Finanţelor Darius Vâlcov, avocata acestuia, Lucia Furtună, declara că acesta a demisionat din funcţia de senator. "Demisia domnului Vâlcov este un act politic", spunea Lucia Furtună.

Darius Vâlcov este senator din 2012.

Procurorii DNA au cerut instanţei, marţi, emiterea unui nou mandat de arestare preventivă pentru Darius Vâlcov, după avizul dat de Senat, fostul ministru fiind acuzat de folosire a informaţiilor obţinute când a fost primar, senator şi ministru, pentru a sprijini firme pe care le administrează prin interpuşi.

Direcţia Naţională Anticorupţie arată, într-un comunicat de presă, că propune arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, începând de marţi, 7 aprilie, a senatorului Darius Bogdan Vâlcov, fost primar al municipiului Slatina, pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale.

Măsura a fost propusă de procurori după ce Senatul a avizat, în 1 aprilie, cererile de extindere a urmăririi penale, reţinere şi arestare preventivă pentru noile fapte de care este suspectat Darius Vâlcov.

Senatorul PSD Darius Vâlcov mai are un mandat de arestare preventivă, din 2 aprilie, emis de instanţa supremă pentru o perioada de 23 de zile, respectiv până în 24 aprilie. Procurorii DNA au cerut instanţei primul mandat de arestare preventivă pentru Darius Vâlcov după ce au început urmărirea penală pe numele lui pentru trafic de influenţă, iar solicitarea a fost avizată de Senat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici