Severin i-a spus lui Barroso că lista dezamăgirilor din actualul mandat al CE este mult prea lungă

Eurodeputatul PSD, Adrian Severin, i-a spus, marţi, preşedintelui CE, Jose Manuel Barroso, că "lista dezamăgirilor şi a neîmplinirilor din acest mandat al CE este mult prea lungă", lucru care a generat pierderea încrederii şi a speranţei din partea cetăţenilor europeni.

30 afișări
Imaginea articolului Severin i-a spus lui Barroso că lista dezamăgirilor din actualul mandat al CE este mult prea lungă

Severin i-a spus lui Barroso că lista dezamăgirilor din actualul mandat al CE este mult prea lungă (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Domnule preşedinte şi candidat, nu i se poate cere unui popular să fie socialist, tot astfel cum nu i se poate cere unui socialist să voteze pentru un popular. Ar fi atât de simplu dacă nu ar fi mai complicat. De ce ne simţim deranjaţi şi oarecum divizaţi când ni se cere să susţinem candidatura dumneavoastră? Să fim sinceri, lista dezamăgirilor şi a neîmplinirilor din acest mandat al Comisiei este mult prea lungă. Promisiunile neîndeplinite, de asemenea", i-a spus Severin preşedintelui CE, care provine din rândurile Popularilor Europeni.

"În consecinţă cetăţenii noştri europeni şi-au pierdut nu numai încrederea în instituţiile europene ci şi speranţa şi răbdarea", a adăugat Severin.

Severin a subliniat însă că Barroso nu poate fi singurul considerat responsabil pentru această situaţie.

"Primii responsabili ar trebui socotiţi liderii politici naţionali care întotdeauna naţionalizează reuşitele şi europenizează înfrângerile, care dau prioritate egoismului naţional în faţa solidarităţii europene", a spus Severin.

"Aşa că, astăzi, noi nu ne confruntăm direct cu dumneavoastră, ci cu aceia care v-au nominalizat ca unic candidat la una dintre cele mai importante poziţii europene. În mod evident ei nu au făcut acest lucru în semn de respect pentru calităţile şi tăria dumneavoastră, ci pentru ceea ce au considerat a fi slăbiciunile dumneavoastră", a spus Severin.

Intervenţia eurdeputatului PSD a depăşit timpul alocat de maximum două minut el fiind avertizat să-şi încheie mesajul.

Severin a avut această intervenţie marţi, în plenul PE reunit la Strasbourg, în cadrul dezbaterilor ce au urmat discursului preşedintelui CE.

Preşedintele CE candidează pentru un nou mandat în fruntea Comisiei Europene, el prezentându-şi marţi priorităţile în faţa eurodeputaţilor.

Plenul PE votează, miercuri, în ceea ce priveşte candidatura lui Jose Manuel Barroso.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici