Siegfried Mureşan: Să ne implicăm mai activ în a ajuta Republica Moldova şi Ucraina să îndeplinească criteriile de aderare la UE

Europarlamentarul PNL/PPE Siegfried Mureşan cere instituţiilor europene să se implice mai activ pentru a ajuta Republica Moldova şi Ucraina să îndeplinească criteriile de aderare la UE.

116 afișări
Imaginea articolului Siegfried Mureşan: Să ne implicăm mai activ în a ajuta Republica Moldova şi Ucraina să îndeplinească criteriile de aderare la UE

Siegfried Mureşan: Să ne implicăm mai activ în a ajuta Republica Moldova şi Ucraina să îndeplinească criteriile de aderare la UE

„Noi, instituţiile Uniunii Europene, trebuie să ne implicăm mai activ în a ajuta ţările candidate, ca Republica Moldova şi Ucraina, să îndeplinească criteriile de aderare. Am spus mai devreme, în plenul Parlamentului European, că noi, instituţiile europene, trebuie să ne unim şi să transmitem următoarele mesaje ţărilor candidate la Uniunea Europeană, precum Republica Moldova şi Ucraina - de îndată ce criteriile de aderare sunt îndeplinite, ţările candidate vor deveni membre ale Uniunii Europene şi noi, instituţiile europene, ne vom implica mai activ pentru a sprijini aceste ţări să se modernizeze şi să îndeplinească criteriile de aderare”, scrie pe Facebook Siegfried Mureşan.

El afirmă că negocierile de aderare cu aceste ţări „sunt bune pentru ţările candidate, dar sunt bune şi pentru Uniunea Europeană, ele fiind cel mai eficient instrument pentru modernizarea acelor ţări, pentru a le reforma, pentru a el aduce mai aproape de standardele europene. Acest lucru nu este doar în interesul ţărilor candidate, ci şi în interesul nostru”.

„Cu cât ţările noastre vecine, ţările candidate, sunt mai în siguranţă, cu atât mai în siguranţă suntem şi noi, în interiorul graniţelor UE. De aceea spun: mai multă ambiţie, mai multă implicare din partea noastră în a le sprijini. Nu vom face niciun rabat de la aplicarea condiţiilor de aderare, dar, de îndată ce aceste condiţii sunt îndeplinite, uşa trebuie să se deschidă”, încheie eurodeputatul liberal.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
mureşan,
ue,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici